SON DAKİKA
Hava Durumu

Dikkat dolandırılmayın

Korkuteli İlçe Emniyet Müdürlüğü uzun bir süredir özellikle son günlerde yaygınlaşan dolandırıcılık yöntemleri ile iyi bir mücadele yürütüyor. Özellikle toplum destekli polis birimi bilinen yönetmeleri esnaf ve vatandaşlara anlatıyor. Bu kez de güvenlik görevlilerine konu ile ilgili seminer verildi

Haber Giriş Tarihi: 25.12.2015 13:01
Haber Güncellenme Tarihi: 25.12.2015 13:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
Dikkat dolandırılmayın

Polis kontor ve para istemez

 

Türkiye’de özellikle telefonla dolandırıcılık inanılmaz boyutlara ulaştı. Her kesimden insanların dolandırılması haberlere konu olmaya devam ediyor. Korkuteli İlçe Emniyet Müdürlüğü uzun  bir süredir özellikle son günlerde yaygınlaşan dolandırıcılık yöntemleri ile iyi bir mücadele yürütüyor. Özellikle toplum destekli polis birimi bilinen yönetmeleri esnaf ve vatandaşlara anlatıyor. Bu kez de güvenlik görevlilerine konu ile ilgili seminer verildi. Korkuteli İlçe Emniyet Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleşen eğitim seminerinde banka ve PTT güvenlik görevlileri dolandırılan insanların davranış biçimleri anlatıldı. Korkuteli İlçe Emniyet Müdürlüğü bu konuda her Çarşamba günü kurulan Pazar nedeni ile anonslar yapmaya devam ediyor. Yine geçtiğimiz hafta Cuma namazı sırasında vatandaşlara konu hakkında bilgiler verilmişti. Korkuteli’nde birçok vatandaşın özellikle telefon dolandırıcıların kıskacına son dakika düşmekten kurtulduğu da Korkuteli kulislerinde dolaşıyor.

 

 

Polise bilgi verin

 

Son günlerde ülkemiz genelinde son dönemlerde gelişen teknolojiler ile birlikte “ İletişim Yoluyla Dolandırıcılık “ suçunu işleyen kişilerin vatandaşlarımızı arayarak kendilerini polis, savcı, banka görevlisi, sigorta yetkilisi gibi sıfatlar ile tanıtarak terör örgütü veya bur suç şebekesi tarafından telefon hattının kullanıldığı bir olayda suçlu olarak isminin geçtiği şüphelilerin tespiti ve yakalanması amacıyla soruşturma başlatıldığı, gizli bir operasyon yürütüldüğü, deşifre edilmesi durumunda gözaltına alınacağı gibi hayali senaryolarla tehdit, korku ve panik hali oluşturup kazanç sağladıklarından dolayı Özel güvenlik görevlilerinin görev yaptıkları alanlarda toplumun her kesiminden insanların bu suçun mağduru olabileceği düşünülerek ( yaş, cinsiyet ,sosyal ekonomik ve kültürel düzeyleri dikkate alınmadan “ aceleci, huzursuz , heyecanlı ve tedirgin davranış sergileyenler ile banka PTT veznesi ve otomatik para çekme makinalarında (ATM) bu davranışları sergileyemeye devam eden vatandaşlarımızla iletişime geçilmesini ve gerekiyorsa en yakın kolluk kuvvetine bilgi verilmesi istendi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.