SON DAKİKA
Hava Durumu

DSİ Bölge Müdürü Korkuteli’ yi yakından takip ediyor

Geçtiğimiz Cuma günü Devlet Su İşleri Antalya 13. Bölge Müdürü Hayrullah Coşkun, Korkuteli Sulaması yenileme 2. Kısım ve Kozağacı Göleti Sulaması yenilemesi işlerinde incelemelerde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 20.11.2017 10:26
Haber Güncellenme Tarihi: 20.11.2017 10:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
DSİ Bölge Müdürü Korkuteli’ yi  yakından takip ediyor

Devlet Su İşleri Antalya 13. Bölge Müdürü Hayrullah Coşkun, Bölge Müdür Yardımcısı Köksal Buğra Çelik ve kontrollük teşkilatı ile birlikte Korkuteli ilçesinde yapımları devam eden Yelten Barajı Sulaması yenileme, Korkuteli Sulaması yenileme 2. Kısım ve Kozağacı Göleti Sulaması yenilemesi işlerinde incelemelerde bulundu. İncelemelerin ardından bir açıklama yapan Bölge Müdürü Hayrullah Coşkun: “Bugün Bölge Müdür Yardımcımız ve kontrollük teşkilatımız ile birlikte Korkuteli’nde incelemelerde bulunduk. Yelten, Korkuteli Sulaması 2. Kısım ve Korkuteli Kozağacı Göleti sulaması yenilemesi işlerimizde incelemelerde bulunduk. Sırasıyla 1994, 1976 ve 1989 yıllarında işletmeye açılan bu sulama tesislerimiz dönemin teknolojisi ile açık kanaletli sistemlerle yapılmıştır. Ancak gelişen ve değişen teknolojik imkânlar suyun daha verimli kullanılmasını mümkün kılmaktadır. Projelerimizin en önemli faydaları su tasarrufu, üründe verim, kalite artışı ve ürün maliyetleri ile genel maliyetlerde düşüş olacaktır.”İfadelerini kullandı.

“3 projemizde tamamlandığında toplamda 17 690 dekar tarım alanında sulama yapılacak”

Coşkun “Basınçlı borulu sulama sistemleri ile vahşi sulama yöntemlerinin toprak yapısı üzerinde oluşturduğu olumsuz etkilerin önüne geçilmesinin yanı sıra aşırı su kullanımına bağlı olarak toprakta oluşacak çoraklaşmanın da önüne geçilmektedir. Projelerimizdeki ilerleme durumlarına değinecek olursak; Yelten Barajı Sulaması yenilemesi işimizde sulama ana boru hattında ve yedek hatlarda toplam 14 804 metre olan sulama şebekesinin tamamı bitirilmiş olup; sanat yapılarının imalatları devam etmektedir. Korkuteli Sulaması Yenilemesi 2. Kısım işimizde 17 313 metrelik boru hattının 15 800 metresi ve 143 adet sanat yapısının da 43 âdeti tamamlanmıştır. Korkuteli Kozağacı Göleti Sulaması yenilemesi işimizde ise toplamda 24 100 metrelik boru hattının 9 300 metresi tamamlanmıştır.3 projemizde tamamlandığında toplamda 17 690 dekar tarım alanında modern sistemlerle sulama yapılacaktır.” Şeklinde konuştu. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.