SON DAKİKA
Hava Durumu

Düğünlerde silah atmak yasak

Korkuteli İlçe Emniyet Müdürü Hacı Duman geçtiğimiz gün yaptığı basın açıklaması ile, düğünlerde silah atmanın yasak olduğunu ve gerekirse caydırıcı olması için cezai işlem uygulayacaklarını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 29.09.2017 09:06
Haber Güncellenme Tarihi: 29.09.2017 09:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
Düğünlerde silah atmak yasak

Hafta başında Korkuteli İlçe Emniyet Müdürü olarak göreve başlayan Hacı Duman, ilçede katı önlemler almaya başladı. Bunlardan ilki geçtiğimiz gün başlayan, ilçedeki tescilsiz, plakasız, motorların toplanması oldu. Emniyet Müdürlüğünün hassasiyetle üzerinde durduğu bir diğer konu ise, düğün, nişan ve eğlencelerde rastgele silah atılması. Konu ile ilgili Emniyet Müdürü Hacı Duman açıklama yaptı. Duman  “İlçemizi güvenliği açısından Kaymakam bey ile birlikte ilçede bazı önlemler alınması konusunda karara vardık. Bunların başında motosikletler ve düğün, nişan, asker uğurlaması gibi törenlerde havaya rastgele ateş açılması ve havai fişek atılması. Bunun önüne geçmek için ilçemizde her türlü önlem alınacak ve gerekirse cezai işlem uygulanacak. Düğün veya asker uğurlamasında havaya ateş açılması bizim kültürümüz de yok zaten.”

“Ayrıca bu olay birçok insanın can ve mal güvenliğini de tehlikeye atıyor”

Duman “ Ayrıca bu olay birçok insanın can ve mal güvenliğini de tehlikeye atıyor. Özellikle küçük çocuklara da kötü örnek olunuyor. Düşünsenize küçük yaşta çocuklar önlerinde silah ve havai fişek patlatan büyükler. Büyüdükleri zaman aksini yapmalarını bekleyemezsiniz. Ancak silah ya da havai fişek atılması sadece emniyet tedbirleriyle çözülmez, toplumsal sorumluluk çerçevesinde tüm vatandaşlar, bu konu da duyarlı olmalı. Zaten kaymakam beyinde bu konuda büyük hassasiyeti var. Tüm mülki amirler, uyarılacak, el biriliği ile çözülecek.  Burada tüm herkese büyük görev düşüyor. Hava ateş açtığınız sırada birini yaralar ya da öldürürseniz, bu kasten adam öldürme ve yaralama suçuna girer kanunen cezası da büyük olur. Hem kendi hayatlarını hem de başkalarının hayatlarını tehlikeye atmasınlar. Bu konuda biz emniyet müdürlüğü olarak çok katı önlemler alacağız. Vatandaşlardan da duyarlı olmalarını bekliyoruz.” Şeklinde konuştu. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.