SON DAKİKA
Hava Durumu

Dumana Boğulduk

Korkuteli’nde gün geçtikçe artış gösteren hava kirliliğine çözüm için ise çeşitli öneriler ortaya atılıyor. Doğalgaz konusunda karamsar bir düşünce içinde olan vatandaşlar; “biz önümüzdeki 10 yıl içinde doğalgaz hayallerimiz rafa kaldırdık” dediler

Haber Giriş Tarihi: 28.12.2015 09:41
Haber Güncellenme Tarihi: 28.12.2015 09:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
Dumana Boğulduk

Yayla turizmiyle Antalya’nın en gözde ilçelerinden biri olan Korkuteli’nde kışın hava kirliliği tehlikeli boyutlara ulaşmaya başladı. Yoğun kömür yakımının gerçekleştiği ilçede yaşanan hava kirliliğinin en büyük nedeni uzmanlar tarafından yakılan fosil yakıtlar yani kömür kullanımı sonucu açığa çıkan gazların, havada tabaka şeklinde  kalması şeklinde açıklanıyor. Gün geçtikçe artış gösteren hava kirliliğine çözüm için ise çeşitli öneriler ortaya atılıyor. Bazı uzanmalara göre hava kirliliğinin tehlike sınırlarının altına çekilmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca belirlenmiş standartlarda kömür kullanılması gerekiyor. Bunun için de kömür satıcılarında satılan kömürlerin denetlenmesi sıklaştırılmalı ve vatandaşlar Bakanlık tarafından belirlenmiş standartlarda kömür kullanılmaya özen göstermesi gerekiyor. Bir diğer görüşe göre ise Kömür kullanımı devam ettiği sürece kışın Korkuteli’nin üzerini kaplayan katmanın yok olması söz konusu değil.

 

 

 

Çözüm Doğal Gaz mı?

 

Temiz ve sağlık veren havası nedeniyle yaz aylarında 100 bin civarı yazlıkçının akın ettiği Korkuteli’nin kış aylarında astım hastaları, çocuk ve yaşlılar için tehlike saçan bir hale gelmesinin önüne geçmek için tek çözüm doğal gaz kullanımının başlaması. Doğalgaz konusunda karamsar bir düşünce içinde olan vatandaşlar; “Ön abonelik için başvuru tarihinin geçtiğini AK Parti Korkuteli İlçe Başkanımız Yıldıran açıklamışı. Kendisi yine de gerekli girişimlerde bulunacağını belirtse de biz önümüzdeki 10 yıl içinde doğalgaz hayallerimiz rafa kaldırdık” dediler. Vatandaşlar ayrıca; “köylere kenar mahallelere gitmeye gerek yok. Akşam saatlerinde merkezde balkonunuza bir çıkın. Göz gözü görmüyor. Nefes alınmıyor. İlginç olansa temiz havası her derde deva diye yaygınlaşan ve pek çok yazlıkçının bu sebeple yazlarını geçirdiği Korkuteli’nin doğasının bu kadar zorlanması. Çözüm için yetkililerin bir araya gelmesini bekliyoruz” dediler. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.