SON DAKİKA
Hava Durumu

Duran Turgut “İmamız göreve başlayacak”

Korkuteli Manşet Gazetesi’ne telefon ile gelen ihbarda Yakaköy’de yaşayan vatandaşlar özellikle imamları olmadığından şikayetçi olarak “Mübarek Ramazan ayında ezan duyamaz hale geldik. Sayın Müftümüzden çözüm istiyoruz” dediler

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2015 12:13
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2015 12:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
Duran Turgut “İmamız göreve başlayacak”

 

“Camimize İmam istiyoruz”

 

Korkutelili vatandaşlar Korkuteli’nin gözü kulağı ve sesi olan gazetemize çeşitli haber ihbarında bulunmaya devam ediyorlar. Korkuteli Manşet Gazetesi’ne telefon ile gelen ihbarda Yakaköy’de yaşayan vatandaşlar özellikle imamları olmadığından şikayetçi olarak “Mübarek Ramazan ayında ezan duyamaz hale geldik. Sayın müftümüzden çözüm istiyoruz” dediler. Vatandaşlar ayrıca “Bizim burada merkezi sistem de yok. Ezanı duyamadığımız için TV’ye göre oruç açmaya çalışıyoruz. Bazen erken ya da geç açmaktan korkuyoruz. Yine cemaat olarak artık camimizde bir imam görmek istiyoruz” şeklinde konuştular.

 

“İmam ataması gerçekleşti”

 

 

Korkuteli İlçe Müftüsü Duran Turgut da Yakaköy’den gelen imamız yok ezan sesi duymuyoruz iddialarına gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Yaşar Uz’a yaptığı özel açıklama ile yanıt verdi. Turgut “Öncelikli olarak vatandaşlarımızın imamı olmadığı konusunda söyledikleri tamamen doğrudur ve bu konuda haklıdırlar. Ancak biz Yakaköy için toplamda üç defa imam görevlendirdik. Ancak geçici imam olarak görevlendirdiğimiz arkadaşlar görevi bıraktılar. Bunlarda iş kur vasıtası ile gönderdiğimiz genç arkadaşlar vardı. Görevi bıraktıklarını bile biz bir gün sonra öğrendik. Ancak şuan Ankara merkezden bir imam ataması gerçekleşti. İmamız önümüzdeki günlerde göreve başlayacak. Ezan için de merkezi sistem çalışmaktadır. Vatandaşlarımız artı iftar saatlerinde ezan duyacaklardır” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.