SON DAKİKA
Hava Durumu

EĞİTİMDE AHLAK VE MANEVİYAT YOK

Türkiye’deki eğitim sistemini eleştiren Saadet Partisi İl Başkan Yardımcısı Pişirici, Fulbright anlaşması ile ABD’nin güdümüne giren Milli Eğitim’in millileştirilmesi gerektiğini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 25.09.2017 13:58
Haber Güncellenme Tarihi: 25.09.2017 13:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
 EĞİTİMDE AHLAK VE MANEVİYAT YOK

Saadet Partisi Teşkilatlardan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı İsmet Pişirici, Türkiye’deki eğitim sisteminin her sene başında gündemin başına yerleştiğini, TEOG ve müfredat tartışmaları yerine ahlak ve maneviyata dayalı, milli bir eğitim modelinin hayata geçirilmesinin daha önemli olduğuna vurgu yaptı. 27 Aralık 1947 yılında Amerika ve Türkiye arasında imzalanan Fulbright Anlaşması ile Türk eğitim sistemi bir nevi Amerikan sömürgesine girdiğini aktaran Pişirici, “Bize bir şey öğretiliyor ama eğitim yok” diyerek mevcut tabloyu eleştirdi. TEOG kaldırıldı; yerine konuşulan modeller, Her okul kendi sınavını yapacak, Adrese dayalı sistem, not ortalamasına göre geçiş, sanat ve spora göre yerleştirme olarak lanse edilirken Türkiye’deki eğitim sisteminin köklü bir değişikliğe ihtiyacı olduğu siyasi kesimlerce vurgulandı. Türkiye’nin gerçek manada milli,  ahlak ve maneviyatı ön plana çıkaran bir eğitim anlayışına kavuşturulması gerektiğini söyleyen Saadet Partisi Teşkilatlanmadan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı İsmet Pişirici, Türkiye’de TEOG’tan daha çok eğitim sisteminin çarpıklığının masaya yatırılması gerektiğini savundu.

  “ Bugün ahlaki ve erdem yoksunu nesiller yetişiyor”

 Pişirici, bugün ahlaki erdemden yoksunu nesiller yetiştiğini, küçük yaşlarda uyuşturucuya, kötü alışkanlıklara meyilli, büyüklerine saygısızlık eden, dini bilgiden yoksun bir öğrenci topluluğunun varlığından söz etti. Pişirici, “Ahlaki ve manevi eğitimden yoksun büyüyen çocukların, ilerde yolsuzluklara, yüz kızartıcı suçlara meyilli bireyler olabileceklerini kestirmek güç değil. Türkiye’de siyasetçisinden eğitimcisine kadar bir çok kesim TEOG kaldırılsın mı kaldırılmasın mı diye tartışıyor. Tabii ki mahalle mektebine gönderilir gibi öğrenci gönderme olmaz. Bilginin ölçülmesi elzemdir ancak bizim kastettiğimiz sonrasıdır. Vatana millete hayırlı bir birey olabilecek mi? sorusunun cevabıdır” hükümet bir çözüm üretmek istiyorsa etraflıca bir sistemi hayata geçirmelidir” diye konuştu. Öte yandan Türkiye’de ara eleman sıkıntısı olduğunu, mesleki eğitimin gerekliliğinden de bahseden Pişirici, herkesin üniversite okuyacağı algısının yanlış olduğunu aktardı.

 

 

“ Türkiye’deki eğitim sistemi dış güçlerin gölgesinde şekilleniyor”

 

Türkiye’deki eğitim sisteminin dış güçlerin gölgesinde şekillendiğini de öne süren Başkan Yardımcısı İsmet Pişirici, 27 Aralık 1947 yılında Amerika ve Türkiye arasında imzalanan Fulbright Anlaşması ile Türk eğitim sistemi bir nevi Amerikan sömürgesine girdiğini, o tarihten bu yana eğitim müfredatını, tüm okullarda bu komisyonun belirlediğinin altını çizdi.  Pişirici sözlerini şöyle sürdürdü: “Fulbright işi Amerikalı John Fulbright isimli Senatör tarafından oluşturulmuş bir projedir. Bu proje temelinde İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra Amerika’nın yardım ettiği ülkelerde, eğitim sistemine yardımcı olmak ve bu ülkelerde okuyan öğrencilerin Amerika’da burs almasını sağlamak gibi bir misyon yüklenmiştir. Dış Pencereden bakılınca oldukça masum görünen bu komisyon, Aslında ülkelerin eğitim sistemine dinamit döşemek ten başka bir işe yaramaktadır. Amerika, Fulbright Anlaşmasına o kadar önem vermiştir ki komisyonun çalışmalarının ücreti Amerikan bütçesinden ödenecek, Türkiye’nin bu hizmet karşılığında ödeyeceği Amerika’ya olan borçlarından düşülecektir. Yani Amerika hem eğitim sistemimizi kendisi dizayn edecek hem ülkemizin temeline dinamit koyacak hem de bunun karşılığında ücret ödemiş olacaktık. Böylece Türk eğitim sistemi Amerika’nın tekeline bırakılmıştır”Dedi. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.