SON DAKİKA
Hava Durumu

“Egolarımızı kenara bırakırsak yapılabilir”

Korkuteli Kent Konseyi Cuma günü Korkuteli’ni daha yaşanır hale getirmeyi amaçlayan bir toplantı düzenledi. Toplantıda soru ve önerilerle Arasta Çarşısı ve Kültür Merkezi projeleri masaya yatırıldı. CHP İlçe Başkanı Mehmet Küçükkavukçu’nun “Egolarımızı bırakırsak olur” sözleri dikkat çekti

Haber Giriş Tarihi: 09.11.2015 10:42
Haber Güncellenme Tarihi: 09.11.2015 10:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
“Egolarımızı kenara bırakırsak yapılabilir”


Korkuteli Kent Konseyi Cuma günü Korkutelili siyasileri, Bürokratları sivil toplum kuruluşlarını bir araya toplayarak Korkuteli hakkında istişarede bulunup güzel önerilerle ilçeyi daha güzel ve yaşanır hale getirmeyi amaçlayan bir toplantı düzenledi. Toplantıda soru ve önerilerle Arasta Çarşısı ve Kültür Merkezi projeleri masaya yatırıldı. Toplantıda Arasta Çarşısının yenilenmesi ve Kültür ve Eğlence Merkezi yapımı projesi ile ilgili sunum yapıldı. Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Gökce konuşmasında sunumların seçim sonrası yapıldığına dikkat çekerek bu iki büyük projenin seçim kampanyasına alet edildi denmesini istemedim” dedi. Gökce’nin “Korkuteli bu iki projeyi hayata geçirebilirse Devrim yaşar” sözlerine karşılık olarak söz alan Ak Parti Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Korkuteli Belediye Meclis üyesi Sadullah Bayar; “Sayın Başkan bu projeler olursa devrim olur diyor ancak devrimlerin sıkıntıları olur. Bu Korkuteli’nin bence son şansıdır. Arasta Çarşısını kısım kısım boşaltarak yapmak yerine komple boşaltarak altına otopark yapılmalıdır” dedi.

 

“Egolarımızı bir kenara bırakırsak yapılabilir”

 

Daha sonra söz alan Cumhuriyet Halk Partisi Korkuteli İlçe Başkan Mehmet Küçükkavukçu; “Ana Muhalefet Partisi İlçe Başkanı olarak bir konuya değinmek istiyorum. Korkuteli Belediyesi, İktidar Partisi ve Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak egoları bir köşeye bırakabilirsek bu iki projenin gerçekleşmesi hayal değil. Siyasi kısır çekişmeleri bir yana bırakarak Korkuteli’nin çocuklarımızın geleceğini düşünerek hareket etmeliyiz” dedi.  Ak Parti İlçe Başkanı İlçe Başkanı İlhami Yıldıran; “İktidar Partisi olarak uygulanabilir Projeler olduğu takdirde her şekilde destek ve katkıda bulunuruz. Partimin değil bir inşaat mühendisi olarak şahsi görüşüm Merkez Çayırlı Camii yapılırken de altının otopark olarak değerlendirilmesi konusunu dile getirmiştim. Ancak yapılmadı. Sadullah Beye katılıyorum Korkuteli’nin bu son şansını değerlendirelim. Projede ayrıca iki kat olarak değerlendirilen Arasta Çarşısının çok katlı olma ihtimali de değerlendirilebilir” dedi.

 

 

“Proje yarışması yapılsın reklamımız olsun”

 

Sözü alan Ak Parti Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi ve Korkuteli Belediyesi Ak Parti Gurup Sözcüsü Hasan Ali İrban; “Bir mimar olarak söylemeliyim ki Korkuteli’nde birbirinden başarılı mimar ve mühendislerimiz var. Ayrıca niçin bir proje yarışması yapmıyoruz bu iki proje için? Yüzlerce proje ortaya çıkar. Uluslar arası platformlarında katılacağı bir proje yarışması ile ayrıca Korkuteli’nin e reklamı olur” dedi. Arasta Çarşısı projesi ile ilgili olarak sadece Arasta Çarşısı olarak değerlendirilmemeli. Bence o bölgedeki park, yol bir ada olarak Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamına sokulabilir. Bir Mimar olarak söylüyorum ki bu projelerde Sayın Kaymakamımızın söylediği gibi Selçuklu ve Osmanlı mimarilerinden hiçbir esinti göremiyorum. Kültür Merkezi ve Arasta otogar olayına dönmesin” dedi. Son olarak Söz alan Hasan Gökce; “Masa Başında oturarak proje konuşmak ile projeleri hayata geçirmek arasında büyük fark var. Şimdi Arasta çarlısına inip esnaflarla bir konuşalım. Projenin yapılabilir olması için o bölgedeki esnafların ve toplumun rızası çok önemli. Onlar acaba arastanın tamamen boşaltılarak yıkılıp yapılmasına göz yumacaklar mı? Biz esnafın vatandaşın kaybedeceği tek kuruşu hesaplamalıyız” dedi.    

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.