SON DAKİKA
Hava Durumu

En büyük bayram, bu bayram

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 99’uncu yılı Korkuteli’nde coşkuyla kutlandı. Korkuteli Şehitler Anıtında gerçekleşen kutlamalara öğrenci velileri ve vatandaşlar sabahın erken saatlerinde geldiler.

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2022 13:06
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2022 13:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
En büyük bayram, bu bayram

Korkuteli Şehitler anıtında ilk olarak Korkuteli Kaymakamı Sezgin Üçüncü, Kaymakamlık makamında tebrikleri kabul etti. Ardından Kaymakam Sezgin Üçüncü, Belediye Başkanı Ömer Niyazi İşlek, Cumhuriyet Savcısı Ekrem Yavuz Öztop, Öğrencilerin ve halkın bayramını kutladı.

TARİHİMİZİN EN BÜYÜK DEVRİMLERİNDEN BİRİSİ

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Korkuteli Kaymakamı Sezgin Üçüncü günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Kaymakam Üçüncü, “Cumhuriyetimizin 99. yıl dönümünü, milletçe büyük bir coşku içinde kutladığımız bu güzel ve anlamlı günde, hepinizi en içten sevgi ve saygılarımla selamlıyorum. En Büyük bayramımız Cumhuriyet Bayramımızda başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kanları ile bu toprakları vatan bırakan aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi, rahmet, minnet ile yad ediyor, ilçe halkımızın ve çocuklarımızın bayramını kutluyorum. Bugün Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 99. Yılının kutlamanın coşkusunu yaşıyoruz. Bundan tam 99 yıl önce bugün suyunu içtiğimiz, havasını soluduğumuz bu eşsiz topraklarda, çöken bir imparatorluğun küllerinden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının liderliğinde yeni bir devlet kurulmuştur. Bu zafer Cumhuriyetle taçlandırılarak, tarihimizin en büyük devrimlerinden birisi gerçekleştirilmiştir. Cumhuriyet büyük bir düşünce devrimi başlatmış olup, çağdaşlık, eşitlik ve özgürlük getirmiştir. Cumhuriyet yönetiminde egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” dedi.

CUMHURİYET COŞKUSU

Konuşmanın ardından Fatma-Mehmet Cadıl Fen Lisesi öğrencileri müzik gösterisi sundu.

Daha sonra öğrenciler tarafından şiirler okundu. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenen Resim, Şiir ve Kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere Kaymakam Sezgin Üçüncü, Belediye Başkanı Ömer Niyazi İşlek ve Cumhuriyet Savcısı Ekrem Yavuz Öztop tarafından ödülleri verildi.Halkın da yoğun katılımıyla gerçekleşen Bayram Töreni tören geçişinin ardından sona erdi.

Törende Korkuteli Gazileri resmigeçit yaparak alkış aldılar.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.