SON DAKİKA
Hava Durumu

Er Meydanlarının en küçük cazgırı; Yiğit

Geçtiğimiz Pazar günü Geleneksel Altın Kiraz Yağlı Pehlivan Güreşleri yapıldı. Güreşler renkli anlara sahne oldu. Korkuteli Güreşlerinde er meydanlarının en küçük cazgırı Yiğit İsmail Atmaca er meydanına çıktı ve pehlivanları çayıra saldı.

Haber Giriş Tarihi: 04.09.2019 11:43
Haber Güncellenme Tarihi: 04.09.2019 11:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
Er Meydanlarının en küçük cazgırı; Yiğit

Er meydanlarının en zor işini yapan ve meydanların vazgeçilmezleri cazgırlar, her güreşte okudukları manilerle hem izleyicileri hem de pehlivanları coştururlar. Ancak cazgırların bir görevi de er meydanlarında pehlivanları güreşe salavatlanarak salmaktır. Pehlivanlara da en güzel enerjiyi izleyenlerin alkışları ve tezahüratları verir. İşin bu noktasında cazgırlar olaya dahil olur ve er meydanlarının en zorlu işlerinden birini üstlenirler.

 

“ Asıl hedefim başpehlivan olmak”

Geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen Korkuteli Geleneksel Altın Kiraz Yağlı Pehlivan Güreşlerinde er meydanlarının en küçük cazgırı Yiğit İsmail Atmaca vardı. Küçük cazgır Yiğit Korkuteli er meydanında çeşitli maniler okuyarak pehlivanları coşturdu. Minik Yiğit maniler okuyup salavat getirerek alt boylardaki pehlivanları çayıra saldı. Korkuteli Taşkesikli olan Yiğit, asıl hedefinin başpehlivan olmak olduğunu fakat cazgırlığı da sevdiğini belirtti.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.