SON DAKİKA
Hava Durumu

Esnaf İle Muhasebeciler Ortak Noktada Buluştu

Korkuteli Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mesut Kurtoğlu ile Korkuteli Yeni Galericiler Kooperatifi Başkanı Ahmet Çelik 2023 yılında uygulanacak defter tutma ücretinin yüksek olduğunu dile getiren esnafın talebini ilettiği Mali Müşavirler ile yapılan görüşmede taraflar ortak noktada buluştu. Antalya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası İlçe Temsilcisi Zeki Yaman, gelen talep doğrultusunda muhasebe ücretine ciro esaslı bir düzenleme yapıldığını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 13.01.2023 11:02
Haber Güncellenme Tarihi: 13.01.2023 11:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
Esnaf İle Muhasebeciler Ortak Noktada Buluştu

E-DEFTER ÜCRETLERİNDE İYİLEŞTİRME YAPILDI

Antalya Mali Müşavirler odası Yönetim kurulunun da katıldığı toplantıda özellikle küçük esnafa destek olmak amacı ile müşavirlerde elini taşın altına koyarak basit usul muhasebe ve oto galericiler için bu yıl yaygınlaşan e-defter ücretlerinde iyileştirme yaptılar. Antalya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası İlçe Temsilcisi Zeki Yaman; “Biz pandemide yaşanan süreçte esnaflar karantina da iken doğrudan işimiz olmadığı halde esnafın para kazanamadığı günlerde Kredi ve destek işlemleri ile ilgilendik. Ardından biriken beyannameleri toplu vermek durumunda kaldık. Salgın boyunca neredeyse her gün fazla mesai yaptık. SGK ve vergi teşviklerini işletmeler özelinde ayrı ayrı incelemek durumunda kalıyoruz. Muhasebe ücretlerine yapılan artışlar bu enflasyonist ortamda çok değil.

KÜÇÜK ESNAFA DESTEK OLMAYA ÇALIŞTIK

Tek bir örnekle 2022 yılında aylık ödenen KDV-damga vergisi 87,30 T.L. iken 2023 yılında 194,60 T.L. oldu, yeniden değerleme oranı % 122.Ofislerimizin en büyük maliyet kalemlerinden olan personel ücretlerine yapılan artış ortada.2022 yılının ocak ayında asgari ücretli çalışan bir personelin işverene maliyeti 5.879 T.L. iken şu anda 11.759 T.L. ve asgari ücrete temmuz ayında yine artış şimdiden gündemimizde. Oto Galericilerin fiyat artışlarını yüksek görmesini anlıyorum. Ancak; 2023 yılında e-defter tutma mecburiyetinin yaygınlaşması kanunla getirilen bir düzenleme ve e-defter ile e-belgeler işçilik maliyetimizi arttıran bir uygulama. Bununla ilgili de gelen talep doğrultusunda ciro esaslı bir düzenleme yapıldı. Muhasebe bir işletmenin can damarı, esnaflarda mali müşavirlerin olmazsa olmazı konumunda. Bu noktada esnaf temsilcilerinden gelen teklifi meslektaşlarımız ile değerlendirdik ve elimizden geldiği ölçüde cevap vermeye ve küçük esnafa destek olmaya çalıştık. Umarım ortak noktayı bulmuşuzdur. Farklı mesleki konularımızı da ele aldığımız toplantımıza yaptığımız davet üzerine katılan Antalya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Yönetim Kurulu’na ayrıca teşekkür ediyorum.” Dedi.

ESNAF VE SANATKARLAR ODASINDAN TEŞEKKÜRLER

Korkuteli Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mesut Kurtoğlu; “Özellikle basit usulde vergilendirilen küçük esnaf ve diğer defter türleri ile ilgili fiyat iyileştirme talebimiz oldu. Muhasebeciler ile yaptığımız görüşmede her meslek gibi onlarında maliyetlerinin arttığını görmezden gelemeyeceğimizi belirtmek isterim. Yaptığımız talep doğrultusunda, bizim istediğimiz oranlarda olmasa da yapılan fiyat iyileştirmesi için tüm muhasebeci arkadaşlara teşekkür ediyorum.” Diye konuştu.

YENİ GALERİCİLER SİTESİ KOOPERATİFİNDEN TEŞEKKÜR

Korkuteli Yeni Galericiler Kooperatifi Başkanı Ahmet Çelik; “Bu yıl oto galericilik yapan meslektaşlarımızın muhasebe ücretlerine ilişkin sıkıntılar yaşadık. Muhasebecilerden bu fiyatların aşağıya çekilmesini talep ettik. Muhasebecilerin temsilcisi Zeki Yaman ile yaptığımız görüşmede bu konu ile ilgili tek başına karar vermesinin mümkün olmadığını ilçedeki muhasebeciler ile yapılacak bir toplantı neticesinde geri dönüş sağlayacağını bildirdi. Toplantı sonucunda talebimiz kadar olmasa da ciroya göre bir fiyat düzenlemesi yapılmış. Meslektaşlarımızın bu konudaki sıkıntıları az da olsa çözülmüş oldu. Bu konuda destek veren tüm muhasebeci arkadaşlara teşekkür ediyorum.” Diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.