SON DAKİKA
Hava Durumu

Fener Alayı Korkuteli’yi aydınlattı

Cumhuriyet Halk Partisi Korkuteli İlçe Örgütü, Türkiye Cumhuriyeti’nin 97’inci kuruluş yıldönümü münasebetiyle dün Fener Alayı düzenledi. CHP İlçe Binası önünden başlayan yürüyüş, Şehitler Anıtında saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından sona erdi.

Haber Giriş Tarihi: 30.10.2020 16:02
Haber Güncellenme Tarihi: 30.10.2020 16:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
Fener Alayı Korkuteli’yi aydınlattı

FENER ALAYI DÜZENLENDİ

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 97'inci yıl dönümünde Korkuteli'nde 19.30’da yüzlerce kişinin katılımıyla Fener alayı düzenlendi. Törene; Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Şeyhali Kara, İYİ Parti Korkuteli İlçe Başkanı Cemal Tınkaz, CHP Kadın Kolları Başkanı Müşerref Özgen, Gençlik Kolları Başkanı Kadir Erten, CHP'li Meclis Üyeleri, Teşkilat Başkan Yardımcısı Sadi Çetin, CHP ve İyi Parti yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Programda, pandemi kurallarına uyulması konusunda sık sık uyarılarda bulunuldu.

SIK SIK SLOGANLAR ATILDI

Cumhuriyet Halk Partisi Korkuteli İlçe Örgütü tarafından düzenlenen fener alayına sadece Türk bayrakları ile katılım sağlandı. Parti binası önünde başlayan fener alayında, "Mustafa Kemal'in Askerleriyiz", "Ne Mutlu Türk'üm diyene" sloganları atılarak sık sık andımız okundu.  Şehitler Anıtı’nda Saygı Duruşu,  İstiklal Marşımızın okunmasının ardından program son buldu.

CUMHURİYET VE DEMOKRASİ ATEŞİ ASLA SÖNMEYECEK

Fener alayının ardından Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Korkuteli İlçe Başkanı Şeyhali Kara konuşma yaptı. Kara; “Sevgili Cumhuriyet sevdalıları, Cumhuriyet Halk Partililer, İYİ Partililer, Aziz Korkutelililer Fener alayı programımıza hoş geldiniz, şeref verdiniz. Memleketin büyük bölümü işgal edilmiş, ordusu terhis edilmiş, silahlarının bir kısmına el konulmuş, iç isyanlar patlamış, yerli işbirlikçi hainler düşmanla bir olmuş halde iken Çanakkale’de destan yazan Mustafa Kemal 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkmıştır. Daha Havza’da iken memleketin kurtuluş reçetesini hazırlamaya başlamıştır. Erzurum kongresi, Sivas kongresi derken 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisini toplamıştır. Bu gazi meclis kurtuluş savaşını yönetmiş, Anadolu’nun düşmandan temizleme harekatına başlamıştır.

 

O GÜNDEN BERİ BÜYÜK BİR COŞKU İLE KUTLANMAKTA

İnönü, Sakarya, Dumlupınar savaşları derken 9 Eylül’de düşmanın denize dökülmesini sağlamış zorlu Lozan Barış Antlaşmalarını zaferle sonuçlandırmıştır. Sıra Anadolu insanının, yurttaş olmasına, egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olmasına gelmişti. İşte tam bu noktada 28 Ekim 1923 Perşembe günü Büyük Önder Mustafa Kemal, “Arkadaşlar yarın Cumhuriyeti ilan ediyoruz” demiş artık geri dönüş yolları kapanmıştır. 29 Ekim 1923 Cuma günü dualarla, kurbanlarla Cumhuriyetimiz ilan edilmiştir. O günden beri büyük bir coşku ile kutlanmakta olan Cumhuriyet Bayramımız bayramlara ve çelenk törenlerine yapılan müdahalelerle kısmen de olsa farklı kutlanmaya başlanmıştır.

 

GELECEK YILLARDA HALKIMIZ MEYDANLARA SIĞMAYACAK

Ama Türk halkının gönlündeki Cumhuriyet aşkı Atatürk sevgisi asla azalmamıştır. Hatta daha da artarak sürmektedir.  Pandemi nedeniyle bu seneki kutlamalar, çok daraltılmıştır. Ancak gelecek yıllarda halkımızın meydanlara sığmayacağından adım gibi eminim. Bağımsızlık, Cumhuriyet ve demokrasi ateşi asla sönmeyecektir.  Bu duygularla Cumhuriyet Bayramının 97. Yılını tekrar kutlar saygılar, sevgiler sunarım.” İfadelerini kullandı.

Cumhuriyet en büyük miras

İyi Parti Korkuteli İlçe Başkanı Cemal Tınkaz; “Çok kıymetli Korkutelili vatandaşlarımız beyefendiler, hanımefendiler geleceğimizin teminatı sevgili gençler bugün burada Cumhuriyetimizin kuruluşunun 97’inci yıl dönümü münasebetiyle gerçekleştirdiğimiz fener alayına hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. 29 Ekim 1923’de ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk “Türk Milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare biçimi Cumhuriyet idaresidir.” diyerek ilan ettiği Cumhuriyet, Türk Ulusuna bırakılmış en büyük miras ve asla vazgeçilemez bir değerdir.

CUMHURİYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN

Bizler, Atatürk gerçeğini, Cumhuriyet gerçeğini, tam bağımsız Türkiye gerçeğini, şerefle yaşamaya devam edeceğiz. Çünkü bu şeref, bize şanlı tarihimizin bir armağanıdır. Bu güzel devleti bizlere armağan eden Atalarımızın bizlerden tek isteği Cumhuriyetimizi her zaman koruyup geliştirmemizdir. Bunu yapabilmek için de çok çalışıp Türkiye Cumhuriyeti’nin adını başarılarla yad ettirmek olacaktır. Bize bu güzel günü, insanca ve özgür yaşama onurunu hediye eden, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm istiklal kahramanlarımıza, bir kez daha minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Sözlerimi Atatürk’ün bir sözü ile bitirmek istiyorum. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yaşatacak ve yükseltecek olan sizlersiniz. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.” İfadelerini kullandı.


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.