SON DAKİKA
Hava Durumu

Fidanlar, depremde hayatını kaybedenlerin anısına toprakla buluştu

21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası münasebetiyle Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımız anısına 81 ilde “6 Şubat Deprem Şehitleri Ormanı” için fidanlar toprakla buluşturuldu.

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2023 17:07
Haber Güncellenme Tarihi: 21.03.2023 17:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
Fidanlar, depremde hayatını kaybedenlerin anısına toprakla buluştu

 Korkuteli Orman İşletme Müdürlüğü öncülüğünde 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası kutlamaları kapsamında Korkuteli-Antalya yolu Yazır Mahallesi çevre yolunda şehit ormanı yanında çam fidanları toprakla buluştu. “Bir Fidan Bin Umut” sloganıyla hareket edilen etkinlikte Korkuteli Kaymakamı Sezgin Üçüncü ve ilçe protokolü fidanların dikimini gerçekleştirdi ve ilk can suyunu verdi. Fidan dikim törenine; Kaymakam Sezgin Üçüncü, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Vedat Kılınç, Emniyet Müdürü Tuncay Demirel, Milli Eğitim Müdürü Akif Tak, depremzede aileler, ilçe protokolü, STK üyeleri, Yazır Mahallesi Muhtarı Mehmet Kocaoğlu ile çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı.

VATANDAŞIMIZIN ANISINA BİRER FİDAN DİKİMİ YAPTIK

Korkuteli Orman İşletme Müdürü Ahmet Keser, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta 2 deprem meydana geldiğini ve 11 ilin büyük ölçüde etkilendiğini söyledi. Türkiye'de 13,5 milyon kişinin depremden doğrudan etkilendiğini kaydeden Keser, “Deprem hepimizi çok üzüntü ve acıya boğmuş, tüm milletimizi derinden yaralamıştır. Depremin hemen ardından devletimizin tüm kurum ve kuruluşlarıyla beraber bütün milletimiz seferber olmuş ve yaraları sarmaya başlamıştır. Bugün de 21 Mart Dünya Ormancılık Günü dolayısıyla depremde hayatını kaybeden her bir vatandaşımızın anısına birer fidan dikimi yaptık. Bütün ülkemiz kenetlendi. Acılarımızı paylaşarak azaltma gayreti içerisindeyiz" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.