SON DAKİKA
Hava Durumu

“ Gökce’de Yılmaz’da suç işliyor”

Korkuteli Belediye Meclisi Kasım ayı aylık olağan toplantısında MHP grubunun sözcülüğünü yapan İrfan Yılmaz’a MHP’den tepki geldi. Dün gazetecilere basın açıklaması yapan İlçe Başkanı Medine Yapılmışev “ Hasan Gökce’de İrfan Yılmaz’da suç işliyor” Dedi.

Haber Giriş Tarihi: 10.11.2017 10:42
Haber Güncellenme Tarihi: 10.11.2017 10:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
“ Gökce’de Yılmaz’da suç işliyor”

Kasım ayı olağan belediye meclis toplantısında geçtiğimiz Perşembe günü MHP adına grup sözcülüğünü geçtiğimiz aylarda partiden ihraç edildiği belirtilen İrfan Yılmaz yaptı. Buda MHP’de tepkiye neden oldu. Dün öğleden sonra gazeteciler ile basın toplantısı düzenleyen İlçe Başkanı Medine Yapılmışev “ Hasan Gökce’ de İrfan Yılmaz’da suç işliyorlar” Dedi. Yapılmışev “ Kasım ayı olağan meclisinde İrfan Yılmaz grup sözcülüğü yapmış, bu hukuka aykırı bir olay o partinin temsil yetkisi bulunmayan birisi grup sözcülüğü yapamaz. Bu işlem hukuka aykırı, daha önce belirttik, kendisi partimize üye değildir ne meclis üyemizdir ne de partimiz temsil yetkisi vardır. Kendisi ben bu yönetimi tanımıyorum dediği için, 20 Ekim 2017 tarihli karar ile kesin ihraç edilmiş, temsil yetkisi alınmıştır.” Dedi.

“Biz kaymakamlığa dilekçemizi yazdık.”

 Yapılmışev “Antalya İl Disiplin Kurulunun kararıdır ve kendisine tebliği edilmiş olmalı. Zaten kendisi savunma hakkını da kullanmamıştır. Temsil yetkisinin olmadığı yönündeki karar ise Korkuteli İlçe Seçim Kuruluna ve Korkuteli Belediyesine de iletilmiştir. Tedbir kararı olduğu için bu kararlar kurumlara tebliğ edilir, şahıslara değil. İrfan Yılmaz Bey Büyükşehir Belediye Meclisinde ben bu partiden değilim diyerek MHP grubunun bulunduğu yere oturmuyor fakat Korkuteli Belediye Meclisinde grup sözcülüğü yapıyor. Bu nasıl bir tezattır ve keyfi bir uygulamadır. Biz kaymakamlığa dilekçemizi yazdık. Temsil yetkisi olmayan birisinin grup sözcülüğü yaptığı meclis geçerli değil değildir hukuka da aykırıdır. Hasan Gökce bu keyfi uygulamaya izin vererek görevi kötüye kullanma suçu işliyor.” Şeklinde konuştu. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.