SON DAKİKA
Hava Durumu

GÖKCE “KİMSEYE RANT KAZANDIRMAYACAĞIZ”

Korkuteli Belediye Meclisinin 7. maddesinde yer alan Korkuteli Bel.İnşaat Turizm Temizlik Tarım Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Yönetim Kurulu toplantısında almış olduğu kararların olduğu madde büyük tartışmalara neden oldu

Haber Giriş Tarihi: 06.11.2015 11:40
Haber Güncellenme Tarihi: 06.11.2015 11:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
GÖKCE “KİMSEYE RANT KAZANDIRMAYACAĞIZ”

7. maddede ne vardı

Korkuteli Belediye meclisine dün şirket tartışmaları damga vurdu. Korkuteli Belediye Meclisi Olağan Kasım ayı toplantısında 12 madde görüşülerek karara bağlandı. Korkuteli Belediye Meclisinin 7. maddesinde yer alan Korkuteli Bel.İnşaat Turizm Temizlik Tarım Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Yönetim Kurulu toplantısında almış olduğu kararların olduğu madde büyük tartışmalara neden oldu. 7. Gündeme maddesinde “(M.H.M-27) İlgi sayılı (27/10/2015 tarih ve 5089) dilekçe ile Korkuteli Bel.İnşaat Turizm Temizlik Tarım Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Yönetim Kurulu toplantısı almış olduğu kararların sonucunda 5393 sayılı Belediye Kanunun 18/i gereğince 50.000.000,00 (elli milyon) TL sermaye artışı ve Belediyemizin tasarrufunda bulunan eski Belediye iş hanı 23-24 nolu dükkanların tahsis talebinde bulunmuştur. Sermaye artış kararının 5393 sayılı Belediye Kanunun 18/i gereğince faaliyette bulunacak dükkanların devri veya tahsisi ile ilgili olarak 5393 sayılı belediye Kanunun 18 ve 75 maddeleri ve 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunun 26. Maddesi çerçevesinde görüşülmesi hususunda; Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün 30/10/2015 tarih ve 27 sayılı yazısının görüşülmesi” satırlarına yer verilmişti.

Muhalefet soru yağmuruna tuttu

Meclisinde uzun süre tartışmalara neden olan 7. madde ile ilgili olarak Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Gökce mecliste görüşülen maddenin bir an önce karara bağlanması isteği ile ek meclis gündemi teklif etti. Ak Parti grup sözcüsü Hasan Ali İrban söz alarak “Bakın siz bir şirket kurmuşsunuz. Bizim bu şirketten haberimiz olmadı. Ortakları kim, yönetim kurulu kim bilmiyoruz. Yine sermayesi ne, nedir bize bilgi verin. Biz de size sonuna kadar yardımcı olalım” dedi. CHP adına söz alan grup sözcüsü Süleyman Memioğlu da “Bizim kurulan şirkten haberimiz olmadı. Keşke biz meclis üyelerinin de haberi olsaydı. Benim bildiğim kadar bu madde gereğince yakın sürerde 12 milyon lira para yatırmak zorundasınız. Belediyenin bütçesi var mı? Bunu öğrenmek yine konun detaylarını da bilmek istyoruz” şeklinde konuştu.

 

Şirketler çok yararlı

Gökce de söz alarak “Bakın biz 2009 yılından beri şirket kurmaya çalıyoruz. Daha önce birçok konuya takıldı. Elmalı, Antalya Büyükşehir Belediyesinin şirketleri var. Zararlı bir iş yapmadık. Birilerine rant, çıkar kazandıracak bir iş yapmıyoruz. Belediyeler için şirketler çok yararlı. Bilgilendirme diyorsunuz. Bakın şuan bilgilendirme yapıyoruz zaten. Meclisin karar alacağı konular vardır, alamayacağı konunlar vardır. El altında bir konu olsa konuşun. Eğer zararlı ile tüm Belediyeler şirketlerini kapatsın. Eğer her konuyu belediye meclisine soracak ise diğer birimleri lav edelim. Mevzuat ve kanun dışında adım atmıyoruz” dedi.

Birlikte doğrusunu yapalım

 

Daha sonra belediye bürokratları kurulan şirket ile ilgili olarak Korkuteli Belediye Meclis üyelerini bilgilendirdiler. Söz alan İrban “Bakın bu şirketlerin geçmişte sıkıntıları oldu. Diğer belediyelerden biliyoruz. Şirketten kurtulmak isteyen çok şükür kurtulduk diyen belediyeler var. Hep beraber doğrusunu yapalım siz ek gündem istiyorsunuz. Altı ay önce kurulmuş ve dört beş aydır eksikleri olan bir şirketi komisyon üç beş günde nasıl inceleyip karar verecek” dedi. CHP grup sözcüsü Memioğlu da “Bu şirketi 50 bin TL’den 50 milyon TL ye çıkartmak istorsunuz bu nasıl olacak? Bence bu konu beklemeli” dedi.

Asıl hayırcı AK Parti

 

Son olarak Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Gökce de “Biz Korkuteli Belediyesi olarak bir iş yapıyoruz. Siz hep altında bir iş var diye düşünüyorsunuz. Bize isim taktınız MHP hayırcı diye ama asıl hayırcı hep hayır diyen sizsiniz. Bunları araç filosu kazandırmak isterken yaşadık. Bir sene canımız çıktı. Korkuteli Belediyesi’ni kaplumbağa gibi ilerletmeye çalışıyoruz. Ben biliyorum bu ek gündemle de görüşsek bir ay sonrada görüşsek hayır diyeceksiniz. AK Parti hayır diyecek buna adım gibi eminim. Geçtiğimiz meclis itiraz ettiniz tartıştık. Fiyat indirimini istediğiniz gibi yaptık. Yine hayır dediniz. Yani hayırcı sizsiniz. Bakın benim Partim de yanlış yapsa ben hayır derim ama siz demezsiniz” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.