SON DAKİKA
Hava Durumu

Gökce Kırkpınar Şampiyonunu ağırladı

Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Gökce geçtiğimiz hafta sonu, 656’ ncısı yapılan Kırkpınar Yağlı Pehlivan Güreşlerinde, başpehlivan birinci olarak Altın Kemer’in sahibi olan İsmail Balaban’ı ağırladı.

Haber Giriş Tarihi: 21.07.2017 13:24
Haber Güncellenme Tarihi: 21.07.2017 13:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
Gökce Kırkpınar Şampiyonunu ağırladı

UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültür Mirası Listesi'ne dahil edilen Kırkpınar Yağlı Pehlivan Güreşleri bu yıl 656. kez yapıldı. Kıran kıran’a geçen müsabakalarda deyim yerinde ise, Akdeniz derbisi yaşandı. Finalde karşı karşıya gelen Orhan Okulu ve İsmail Balaban’ı güreş severler nefeslerini tutarak izlediler. Derbiden galip çıkan Sarı Fırtına İsmail Balaban oldu. Antalya’da davullu zurnalı, karşılamanın ardından, dün öğlen saatlerinde İsmail Balaban ikizi Turan Balaban ve hocaları ile birlikte Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Gökce’yi ziyaret etti.  Şampiyonu Belediye Başkanlığı önünde davul zurna ekibi karşıladı. Daha sonra Hasan Gökce’nin makamına geçildi. MHP Belediye Meclis Üyeleri de ziyaret sırasında hazır bulundular.

“Bundan sonraki hedefim kemerin daimi sahibi omak”

 Gökce “ Antalya ve Korkuteli yağlı güreşte çok büyük bir değer. Geçmişten günümüze çok sayıda pehlivan ve baş pehlivan yetiştirmiştir. Başarılarından dolayı İsmail’e başarılarının devamını diliyorum. Çok güzel güreşler çıkardı, hak ederek alnının teriyle altın kemere ulaştı” dedi. Şampiyon İsmail Balaban ise “ 2008 yılından itibaren Konyaaltı Belediyesi güreşçisi olarak er meydanına çıkıyorum. Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e teşekkür ederim. Başkan Böcek manevi babam gibi, hedefimiz kemeri Antalya’ya getirmekti, bu hedefi yerine getirmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Altın kemeri sevenlerime Antalyalı hemşerilerime armağan ediyorum. Bundan sonraki hedefim 3 yıl üst üste birinci olup altın kemerin ebedi sahibi olmak ” dedi. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.