SON DAKİKA
Hava Durumu

Gökce öğretmenler gününü kutladı

Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Gökce 24 Kasım Öğretmenler günü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. İlk Belediye Başkanı olduğu 2009 yılından önce kendiside öğretmenlik mesleğini sürdüren Başkan Gökce, Öğretmenleri “Bilgi Pınarı” olarak değerlendirdi.

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2017 08:42
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2017 08:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
Gökce öğretmenler gününü kutladı

Başkan Gökce öğretmenler günü mesajında şunları söyledi: “ Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Başöğretmenlik unvanının verilmesinin üzerinden 89 yıl geçmiştir. Bu tarihi gün ise 36 yıldır Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. Gelecek nesillerin yetişmesinde, olgunlaşmasında, fikir ve kanaat sahibi olmalarında hayati bir rolü olan öğretmenlerimizin, aziz milletin varlığı açısından taşıdığı önem hiçbir şeyle kıyaslanamayacaktır” dedi. Sahip oldukları ilmi ve irfanı, cömertçe ve içtenlikle öğrencilerine aktarmaları, yarınların tablosuna şekil ve renk vermeleri, Türk milletinin devamlılığında tayin edici bir etkileri olduğunu açıkça ortaya koymaktadır” şeklinde sözlerini sürdüren Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Gökce, “ Evlatlarımızın küçük yaşlarda başladıkları eğitim ve öğretim sürecinin her aşamasında; öğretmenlerimizin göz nuru, şefkati, merhameti ve öğütleri belirleyici bir niteliktedir.”Dedi.

Gökce “Bilgi Pınarı olan öğretmenlerimiz örnek davranışlarıyla bilgi pınarlarından içirdikleri öğrencilerinin zihniyetini ve kişiliğinin oluşmasını temin eden, bu güzide mesleğin mensuplarını gözümüz gibi sakınmamız gerekmektedir. Millet olarak belirlediğimiz amaçlara gidebilmemizin yolu, hızı ve kalitesi; doğal olarak öğretim kadrosunun niteliği ve huzuru ile yakından alakalıdır” dedi.Başkan Gökce açıklamasının sonunda “ Ebediyete göç etmiş, başta Başöğretmen Atatürk olmak üzere tüm öğretmenlerimizi minnetle, şükranla ve rahmetle anıyorum. Emekliliğe ayrılmış öğretmenlerimize uzun ve sağlıklı ömürler, halen görevlerinin başında olan  öğretmenlerimize de başarılar diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle sizleri en kalbi duygularla selamlıyor tüm öğretmenlerimizin gününü kutluyorum” şeklinde konuştu. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.