SON DAKİKA
Hava Durumu

Gözler Er Meydanında

Geleneksel Korkuteli 28. Altın Kiraz Yağlı Pehlivan Güreşleri bu Pazar günü gerçekleşecek. Geçtiğimiz yıl yağlı Pehlivan Güreşlerinde Hasan Cengiz ile Finale kalan Orhan Okulu Başpehlivan olmuştu. Korkutelililer hafta sonu kimin başpehlivan olacağı ilgili konuşmaya hız verdiler

Haber Giriş Tarihi: 27.08.2016 12:20
Haber Güncellenme Tarihi: 27.08.2016 12:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
Gözler Er Meydanında

 

Altın Kemer görücüye çıkacak

 

Korkutelili güreş severlerin iple çektikleri güne saatler kaldı. Geleneksel Korkuteli 28. Altın Kiraz Yağlı Pehlivan Güreşleri bu Pazar günü gerçekleşecek. Geçtiğimiz yıl yağlı Pehlivan Güreşlerinde Hasan Cengiz ile Finale kalan Orhan Okulu Başpehlivan olmuştu. Korkutelililer hafta sonu kimin başpehlivan olacağı ilgili konuşmaya hız verdiler. Yine geçtiğimiz yıl Korkuteli Güreşlerinin yeni ağası Baturalp Turizm'in sahibi İmecik Yayla Şenlikleri Ağası Hamdi Sarıca, 150 Bin TL ödeyerek olmuştu. Sarıca’nın bu yıl yine ağa olması bekleniyor. Ayrıca Hamdi Sarıca’nın Korkuteli’nde üç kez başpehlivanlığı alacak güreşçiye verilmek üzere hazırlattığı altın kemerde ilk kez görüye çıkacak. Korkutelili vatandaşlar finalde Mehmet Yeşilyeşil, Orhan Okulu ve Ali Gürbüz üçlüsünün arasında geçeceğini düşünüyorlar.

 

 

Siyasiler alana birlikte girmeli

 

Antalya Protokol listesi de adeta Korkuteli’ne akın ederek güreşlerde seyirci olarak yer alması bekleniyor. Korkuteli Belediyesi’nin Şehzade Korkut Yaz Şenlikleri ve Altın Kiraz Yağlı Pehlivan Güreşlerinin 28.si öncesi Korkutelili vatandaşlar birlik ve beraberlik istemişlerdi. Geçtiğimiz yapılan güreşlere başpehlivanlar ellerinde Türk Bayrakları ile çıkarak birlik ve beraberlik yürüyüşü gerçekleştirmişlerdi. Bu yılda yine dev Türk Bayrağı ile birlik ve berberlik yürüyüşünün gerçekleşeceği öğrendiler. Korkutelili vatandaşlar “Bu güreşlerde hain terör odaklarına iş ve dış iş birlikçilerine en iyi mesajı vermemiz lazım. Bizler de güreşlere ellerimizde Türk Bayraklarımız ile gitmeliyiz. Bu vatan hepimizin. Bu nedenle siyasilerimiz güreş alanına el ele omuz omuza girmeliler. Birlikte alan selamlayarak en güzel mesajı vermeliler. Biz bunun gerçekleşeceğine inanıyoruz. Başka Türkiye yok” şeklinde konuştular.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.