SON DAKİKA
Hava Durumu

Halk Eğitim Seferberlik için sahaya iniyor

Sevim-Cevat Soyiç Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan Okuryazarlık Seferberliği kapsamında çalışmalara başladı.

Haber Giriş Tarihi: 10.02.2018 14:07
Haber Güncellenme Tarihi: 10.02.2018 14:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
Halk Eğitim Seferberlik   için sahaya iniyor

Korkuteli Sevim-Cevat Soyiç Halk Eğitim Merkezi Müdürü Öznur Taşkan; “  Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, tarafından Okuryazarlık Seferberliği ’ne ilişkin usul ve esasların yer aldığı genelge doğrultusunda,  2008 yılına girildiğinde okuma yazma bilmeyen yetişkinlerin sayısının ülke genelinde 4 milyon 863 bin 414 kişi (yüzde 9,24) iken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan´ın başlattıkları ve gerçekleştirdikleri “Ana-Kız Okuldayız” kampanyası sonunda 2012 yılında bu sayının 2 milyon 784 bin 257 kişiye (yüzde 4,93) düşürüldüğü bilgisini vermişti.  İlçe genelinde şu andaki okuryazar oranı yüzde 99,9 civarında. Bu rakamı kısa sürede yüzde 100 yapacağız.  Cehaletin toprağa gömülmesi, insanların okuryazar duruma gelmesiyle sağlanır. İnsanımızda okuma aşkı var. Artık her türlü imkân da var. Şimdi okuryazar duruma gelme zamanıdır. Genel olarak herkesin okuryazar duruma gelmesi için teşvik edici çalışmalar devam edecek. Bu konuda tüm mahallelerde okuma yazma bilmeyenleri tespit ederek onların okuma yazmalarını sağlayacağız” Dedi.

 

“ Bir ülkenin gelişmişliği, eğitimli insanlarla belli olur.”

Öznur Taşkan “ Bir ülkenin gelişmişliği, eğitimli insanlarla belli olur. Eğitim devletin temel görevlerindendir. Eğitim olmadan ne sağlık, ne adalet ne de güvenlik olur. Ülkenin temel taşı olan eğitimin artırılması ve herkesin okuryazar konuma gelmesi için teşvik edici çalışmalarımız devam edecektir” dedi. Genelgeye göre, Okuryazarlık Seferberliği çalışmalarının ilk dönemi 5 Şubat-15 Mayıs 2018 tarihleri arasını kapsayacağını ifade eden Taşkan, “Bu kapsamda, 5-19 Şubat 2018 tarihleri arasında halk eğitimi merkezinde ilimizde okuma yazma bilmeyenlerin tespiti için gerekli alan tarama çalışmaları yapılacak. Başlatılan çalışmaların etkin duyuru ve tanıtımı yapılacak” dedi. Kursların 5 Mart´ta başlatılacağını ve en geç 11 Mayıs´ta tamamlanacağını dile getiren Taşkan, “seferberlik kapsamında açılacak okuma yazma kurslarında görev alan öğretmenlerin ücretleri Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karara göre ödenecek.” Dedi. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.