SON DAKİKA
Hava Durumu

Haziranda Korkuteli’de sıcaklık ortalamanın altında kaldı

Türkiye'de bu yıl 21,4 derece ölçülen haziran ayı ortalama sıcaklığı, 1991-2020'yi kapsayan ve "uzun yıllar" olarak adlandırılan dönemde kaydedilen haziran ayı ortalamasının altında kaldı. Korkuteli’de de Haziran ayında sıcaklıklar mevsim normallerinin altında yaşandı.

Haber Giriş Tarihi: 21.07.2023 10:49
Haber Güncellenme Tarihi: 21.07.2023 10:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
Haziranda Korkuteli’de sıcaklık ortalamanın altında kaldı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerinden derlenen bilgilere göre, geçen ay ortalama sıcaklıklar, Manisa Akhisar, Denizli, Muğla, Emirdağ, Ödemiş, Nazilli, Yatağan, Burdur, Beyşehir, Dalaman, Antakya, Dinar, Tefenni, Korkuteli, Elmalı, Mut, Erdemli, Kırşehir, Akşehir, Konya, Yunak, Ilgın, Seydişehir, Ulukışla, Boyabat, Tunceli, Divriği, Baskil çevrelerinde mevsim normallerinin altında, yurdun diğer bölgelerinde mevsim normalleri civarında gerçekleşti.

Uzun yıllar (1991-2020) haziran ayı ortalama sıcaklığı 21,8 derece iken, bu yılın haziran ayı sıcaklığı 21,4 derece ile uzun yılların 0,4 derece altında ölçüldü.
Haziran ayında en düşük sıcaklık 0 derece ile Isparta Senirkent'te, en yüksek ise 42,5 derece ile Şırnak'ın Cizre ilçesinde tespit edildi.

AKDENİZ, UZUN YILLAR ORTALAMASININ 0,5 DERECE ALTINI GÖRDÜ

Akdeniz Bölgesinde haziran ayı sıcaklıkları Burdur, Beyşehir, Dalaman, Antakya, Dinar, Tefenni, Korkuteli, Elmalı, Mut, Erdemli çevrelerinde mevsim normallerinin altında, Antalya'nın Demre ilçesinde mevsim normallerinin üzerinde, bölgenin diğer kesimlerinde mevsim normalleri civarında kaydedildi. Bölgenin haziran ayı uzun yıllar ortalama sıcaklığı 24 derece iken, 2023 Haziran ayı 23,5 derece olarak ölçüldü. Bölgede en düşük sıcaklık 0 derece ile Isparta Senirkent'te, en yüksek sıcaklık ise 38,9 derece olarak Manavgat'ta gözlendi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.