SON DAKİKA
Hava Durumu

Her İnsan Saygıyı Hakeder

Vali Ersin Yazıcı AHENK Projesi kapsamında 47’nci okul ziyaretini Korkuteli Lokman Hekim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne gerçekleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2022 11:03
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2022 11:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
Her İnsan Saygıyı Hakeder

Vali Ersin Yazıcı, AHENK (Antalya’da Hedeflenen Eğitime Nitelik Kazandırma) Projesi kapsamında okul ziyaretlerine hız kesmeden devam ediyor. 47’nci ziyaretini Korkuteli Lokman Hekim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne gerçekleştiren Vali Yazıcı, öğretmen ve öğrencileriyle bir araya geldi. Ziyarette Vali Yazıcı’ya Korkuteli Kaymakamı Sezgin Üçüncü, Korkuteli Belediye Başkanı Ömer Niyazi İşlek, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Fatma Zeynep Şeran eşlik etti.

Ziyaret kapsamında öğrencilerle kitap okuyup sonrasında ise yalan, dostluk ve kitap üzerine sohbet eden Vali Yazıcı, öğrencilerle saygı üzerine uzun bir sohbet gerçekleştirdi.

Tüm İnsanlar Hayatta Kalmak İçin Yaşıyor

Korkuteli Lokman Hekim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ile bir araya gelmekten dolayı mutluluk duyduğunu belirten Vali Ersin Yazıcı; “Şu an karşımda geleceğin hemşire ve ebe yardımcıları var. İleride insanların en hassas olduğu zamanlara şahitlik edeceğiniz bir mesleğiniz olacak. Bir hastanın iyileşmesine ve yeni bir hayatın can bulmasına vesile olacaksınız. İnanın bana birçok duyguyu aynı anda yaşayacağınız harikulade bir işe sahip olacaksınız. Maslow'un ihtiyaçlar hiyerarşisi var, belki duymuşsunuzdur. Bu hiyerarşiye göre insanların yeme, içme, barınma ve güvenlik gibi ihtiyaçları vardır. Yaşamımızı devam ettirebilmek için bu ihtiyaçları karşılamak zorundayız. Hepimiz yaşamımızı devam ettirmek için birtakım meslekleri seçiyoruz. Aslında bütün insanlar aynı amaç için yaşıyor. Hayatta kalabilmek için. Meslek seçimini de bu yüzden yapıyoruz. Sizler buradan mezun olduğunuzda bir mesleğiniz ve deneyimlediğiniz bir işiniz olacak. Bu da sizler için çok büyük bir avantaj.” şeklinde konuştu.

İnsanlar Saygıyı Hak Eder

İnsanların temel ihtiyaçlarını karşılamak için para kazanması gerektiğini belirten Vali Yazıcı; “Bizler hayatta var olabilmek adına pek çok farklı iş yaparız. Bu öğretmenlik, boyacılık, çiftçilik ya da hakimlik olabilir. Hangi işi yaptığımızın bu dünyada hiçbir önemi yoktur. Sadece yaptığımız işi nasıl yaptığımız önem arz ediyor. Bunu şöyle açıklayayım. Mesleklerin yazılı olan ya da olmayan kuralları vardır. Eminim bu sizin işiniz içinde geçerlidir. Bir hemşirenin, bir ebenin veya herhangi bir meslek sahibinin çalışırken hangi kurallara dikkat etmesi gerektiğini ortaya koyan etik ve ahlaki kurallar vardır. Bu kuralları uygulayan her insan saygıyı fazlasıyla hak eder.” ifadelerini kullandı.

8 Yıldır Yaklaşık 350 Okulda Bu Anketi Yaptım

Gittiği her okulda yaptığı bir anketten öğrencilere bahseden Vali Yazıcı; “8 yıldır yaklaşık 350 okulda bu anketi gerçekleştirdim. Anket basit. Sizi en çok ne rahatsız ediyor? Sonuç %75-80 oranında yalan çıkıyor. Birine yalan söylersek karşımızdakine de bu hakkı vermiş oluruz. Verin ya da vermeyin demiyorum ama ben Ersin Yazıcı olarak yalan söyleme hakkını kimseye vermeyeceğim.” şeklinde konuştu.

Benim En Yakın Dostum Kitap

Dost kavramıyla ilgili öğrencilere sorular soran Vali Yazıcı; “İnsanın yaşamı boyunca birkaç tane dostu olur. Benim de çok sevdiğim bir dostum var. Hemen hemen her gün buluşuyoruz. Benim en yakın dostum kitap. Sizlerin de dostlarınızdan biri mutlaka kitap olsun. Bu da benim sizlere nasihatim olsun.” dedi.

Vali Ersin Yazıcı, Lokman Hekim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğrencilerle sohbetin ardından Korkuteli’de görev yapan öğretmen ve idarecilerle bir araya geldi.

AHENK Projemiz Öğretmenler Sayesinde Başarıya Ulaştı

2022-2023 Eğitim-Öğretim döneminin öğretmen, öğrenci ve veliler için hayırlı ve uğurlu olmasını dileyerek sözlerine başlayan Vali Yazıcı; “AHENK Projesi geçen yıl Ekim ayında başladı. Yine siz kıymetli öğretmenlerimiz ve idarecilerimizle bir araya gelerek bir yol haritası belirleyerek çalışmalarımıza başladık. AHENK Projemiz sizlerin özverili çalışmalarıyla başarılı sonuçlar almaya şimdiden başladı. Bunların hepsi sizlerin sayesinde oldu. Ben Türk öğretmenine sonuna kadar güveniyorum. İnanıp, istediğinde başaramayacağı hiçbir şey olmadığına inanıyorum. Anadolu’da bir öğretmenin bir köyü, bir beldeyi bazen de küçük bir ilçeyi değiştirip dönüştürdüğünün binlerce hikayesi vardır. Bu hala da devam ediyor. Bu dünyayı değiştirme ve dönüştürme becerisine sahip bir liderler var bir de siz çok değerli öğretmenler varsınız. Liderler çok azdır ama sizler ülkemizin her köşesinde ilim ışığını yaymaya devam ediyorsunuz. AHENK Projemiz sizinle başarıya ulaştı. Tüm emekleriniz için teşekkür ediyorum. Bu yıl da gayretle çalışmaya okuyan bir nesil ve geleceğimiz için iyi insanlar yetiştirmeye devam edeceğiz. Hepinize emekleriniz için çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.