SON DAKİKA
Hava Durumu

“Her unvan her kişiye verilemez”

Cumhuriyet Halk Partisi Korkuteli İlçe Başkanı Yıldıray Çıldır’dan, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan a ''Gazilik'' unvanı verilmesine yönelik kanun teklifine tepki.

Haber Giriş Tarihi: 26.01.2018 10:35
Haber Güncellenme Tarihi: 26.01.2018 10:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
“Her unvan her kişiye verilemez”

Yıldıray Çıldır tepkisini yaptığı bir açıklama ile dile getirdi. Çıldır; “Bilindiği üzere AKP İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan a ''Gazilik'' unvanı verilmesine yönelik kanun teklifi hazırlamış. Şehitlik ve Gazilik mertebesi savaş meydanlarında ulaşılabilecek güzide mertebelerdir. Savaş meydanlarına çıkmayanlara kanun teklifi ile vermeye kalkarsanız, şehitlik ve gazilik makamlarının değerlerini azaltmış olursunuz. Diplomaside kaybedilen Ortadoğu politikaları, askeri güçle tekrar kazanılmaya çalışılıyor. Mısır'da seçilmiş hükümetin yanında duranlar,  Suriye'de seçilmiş hükümetin karşısında durarak yanlış dış politika zikzaklıklarını göstermiştir. Kardeşim Esad, düşmanım Esad olmuştur. Bugün itibarı ile hükümetimiz, Esad rejimiyle doğrudan olmasa da dolaylı olarak Rusya aracılığıyla dirsek temasındadır.  Yanlıştan dönülüp en kısa zamanda hükümetler arası görüşmelerin başlaması elzemdir. Dedi. 

“AKP hükümetinin dış politikayı, iç politika ve seçim malzemesi yapmaktan derhal çıkarması gerekmektedir.”

Çıldır; “Unutmamalıdır ki; her unvan her kişiye verilemez, hak edilir. Yahudi üstün hizmet madalyasını almak ne kadar kolay olsa da, ''Gazilik'' unvanı savaş meydanlarında alınan çok yüce bir değerdir.   AKP hükümetinin dış politikayı, iç politika ve seçim malzemesi yapmaktan derhal çıkarması gerekmektedir. Kaldı ki; Ülkemizin tüm dinamikleri İDLİP'TE olduğu gibi, Afrin ''Zeytin dalı '' operasyonunda da hükümetimizin arkasındadır. Operasyonlarda şehit düşen Mehmetçiklerimize Allahtan rahmet, ülkemize başsağlığı diliyorum. Yaralanan gazilerimize tez zamanda şifalar diliyorum. Bu operasyonlarda hükümetimizin tamamen arkasında olduğumu kamuoyuyla paylaşırım. Hatta bir müttefikten çok, düşmanca tavırlar sergileyen ABD'nin incirlik üssü ile alakalı, hükümetimizin, alacağı her türlü radikal kararında arkasında olacağımı bildiririm.” İfadelerini kullandı
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.