SON DAKİKA
Hava Durumu

İhsanoğlu komisyonundan miting gibi toplantı

Korkuteli’nde geçtiğimiz akşam Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nun Antalya Seçim Komisyonu bir toplantı düzenledi. Şehitler Parkında düzenlenen toplantı çok sayıda vatandaşın katılımıyla miting havasında geçti

Haber Giriş Tarihi: 07.08.2014 10:47
Haber Güncellenme Tarihi: 07.08.2014 10:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
İhsanoğlu komisyonundan miting gibi toplantı

Milliyetçi Hareket Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Büyük Birlik Partisi, Demokratik Sol Parti, Demokrat Parti, partilerinin desteklediği çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu’nun seçim çalışmalarını yürütmek üzere Antalya’da kurulan Seçim Komisyonu geçtiğimiz akşam Korkuteli Şehitler Parkı’nda bir toplantı düzenledi. Vatandaşların davet edildiği toplantı çok sayıda vatandaşın katılımıyla bir miting havasında gerçekleşti. Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Gökce’nin ev sahipliği yaptığı toplantıya Milliyetçi Hareket Partisi eski İl Genel Meclisi Üyesi Zeki Tunç renkli sunumuyla renk kattı. Toplantıda; CHP Antalya Eski Milletvekillerinden Faik Altun, CHP’li eski milletvekillerinden Yusuf Öztop, CHP’li Antalya Büyükşehir Belediye Eski Başkanı Mustafa Akaydın konuşmacı olarak katıldı. Ayrıca toplantıda MHP Korkuteli İlçe Başkanı Veli Yorulmaz, CHP Korkuteli İlçe Başkanı Mustafa Asım Tatoğlu, Demokrat Parti İlçe Başkanı Ahmet Gökalp, CHP’li ve MHP’li meclis üyeleri, çok sayıda partili ve vatandaşlar da katıldı.

 

“Kapı kapı gezerek İhsanoğlu için oy isteyelim”

 

İlk olarak kürsüye gelen Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Gökce tüm katılımcılara katılımlarından dolayı teşekkür ederek; “Bu serin Korkuteli akşamında sizleri burada ağırlamaktan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. Hepiniz hoş geldiniz” dedi. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin önemine değinerek konuşmasına başlayan Gökce; “1980 anayasası ile Cumhurbaşkanlığı tüm kurum, kuruluş, sivil toplum örgütleri arasında tutkal vazifesini gören, birleştirici bir makam olarak belirlenmiştir. Bu yüzdendir ki 10 Ağustos seçimleri milletimizin varlığı, Cumhuriyetimizin değerleri milli ve manevi değerlerimizin yaşatılması açısından çok önemli bir seçimdir. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa 10’dan fazla partinin desteğini arkasına alarak bir Cumhurbaşkanı adayı ortaya çıkmıştır. Ve bu sayede burada ve başka birçok yerde bu birlik ve beraberlik sağlanmıştır. Bizde bu beraberliği bugün burada paylaşıyoruz” dedi.  Gökce sözlerini sık sık alkışlarla kesilmesine rağmen sürdürerek; “Diyorlar ki, bu düşünce sahipleri düne kadar kavga ediyorlardı. Şimdi birlikteler. Evet, yeri geldi bu düşünce sahipleri Türkiye’nin daha ileri gitmesi için geçmişte kavga etti. Ancak bugün yine Türkiye’nin daha ileri gitmesi için bu düşünce sahipleri Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu’nun Cumhurbaşkanı olması için bir araya gelmiş durumda” dedi. Son olarak Hasan Gökce; “Kısa bir süre önce yerel seçimlerde bir belediye başkanlığı için, bir meclis üyeliği için, bir muhtarlık için kapı kapı dolaştık. Herkesle konuşarak oy istedik. Bugün çok daha önemli bir makam için çok kıymetli bir adayımız var. Sizden bir kardeşiniz olarak ricam Sayın İhsanoğlu için konu komşu akraba kapı kapı gezerek oy isteyin. Adayımıza sahip çıkalım” şeklinde konuşarak sözlerine son verdi.

 

“Pazar günü müjdeli haberleri bekliyorum”

 

Daha sonra kürsüye CHP Eski Milletvekili Faik Altun kürsüye gelerek sözlerine başladı. Altun herkesin geçmiş Ramazan Bayramını kutlayarak gündemdeki en önemli konu olan meclisteki kanlı kavgaya değindi. Altun; “TBMM’de saldırıya uğrayan Milletvekilimize geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Bu bir korkunun saldırısı, kaybetmenin saldırısı, siyasi varlığı ayrıştıran kavgalaştıran iktidarını korumaya çalışmanın saldırısıydı” dedi. Altun sözlerine Cumhurbaşkanlığı seçimlerine değinerek devam etti. Altun; “Türkiye üçüncü önemli dönemecini yaşıyor. Birincisi 1 Mart Tezkeresi, ikincisi referandum üçüncüsü ise 10 ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimleri. Biz Türk toplumunun sağduyusu çerçevesinde bir çatı oluşturduk.  Bu çatıya oluşan güven bugün çok önemli bir noktaya ulaştı. Şimdi korku halka değil iktidarda, korkunun ecele faydası yok. 12 yıldır bu ülke Başbakanı bulunduğu makamda tutuyor. Hiçbir siyasi parti başbakanın kötülüğünü istemedi. Kimse başbakan ve iktidarı için kötü dualarda bulunmadı. Başbakan yok olsun istemedi. Ancak Başbakanın kendisi her seferinde karşımda muhalefet mi var karşımda olacaksa hep böyle muhalefet olsun diye hep hakaret etti. Sonra çıkarılan adayımız Sayın ihsanoğlu için ilk günden itibaren söylemediği hakareti bırakmadı. Bakın saksı dedi, vazo dedi, çarkçı dedi, yabancı dedi. Halkımız bu seçimde sandıktan gereken cevabı vermeli. Neredesiniz eski Anaplılar, Demokrat partililer, sosyal demokratlar… Artık oradan kurtulup bir araya gelin. Sizden Pazar günü müjdeli haberler bekliyorum     diyerek sözlerine son verdi. 

 

 

“Çocuklarımız için bir gün fedakârlık yapıp sandığa gidelim”

 

Renkli sunumuyla izleyenleri coşturan Milliyetçi Hareket Partisi eski İl Genel Meclisi Üyesi Zeki Tunç da kısa bir konuşma yaparak yazlıkçıların çocuklar için sandığa gidin çağrısı yaptı. Tunç; “Türkiye üç seçimi bir arada yaşıyor. Yerel seçim Cumhurbaşkanlığı seçimi, genel seçim. Hepsi bir arada yaşanırken 12 yıldır iktidarda olan AKP’de çözülmeler başladı. Bu Cumhurbaşkanlığı seçimizde artmasını beklediğimiz çözülme Genel seçimde tavan yapacak. Bunu sizler sağlayacaksınız. Antalya sıcaklarından kaçarak Korkuteli’nde klimalı ortamda tatil yapan yazlıkçılara sesleniyorum. Kendiniz için çocuklarımız için Pazar günü yarım gününüzü ayırıp Antalya’ya inin. Oyunuzu verip gelin. Bir kere ülkemiz için bu fedakârlığı yapalım” dedi.

 

“Erdoğan iki hısım seçti”

 

Daha sonra konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen MHP eski Milletvekili Yusuf Öztop; “Türkiye tarihi günler yaşıyor. Halk ilk kez Cumhurbaşkanını seçecek. Ciddiye almak zorundayız. Buradan Çatı adayımız İhsanoğlu’nu aday olarak karşımıza çıkartan CHP ve MHP liderlerine selam olsun. Tabi Çatı adayımızı destekleyen diğer tüm partilerin liderlerine de selam olsun. Seçimlerde eşitlik esastır. Peki eşitlik var mı? Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu kıt kaynaklarla toplantı düzenliyor, çalışmalar sürdürüyor peki diğer aday Erdoğan ne yapıyor? Halka her fırsatta şikayet ettiği devletin tüm kaynaklarını kullanıyor. Sadece makam arabası, uçak, helikopteri mi kullanıyor? Hayır, TRT’yi de kullanıyor, havuz medyasını da kullanıyor. Erdoğan’ın seçim çalışması bellidir. Her seçimde kendine bir hısım belirler. Bu seçimde de iki hısımı var bir Filistin’de yaşanan savaşı hısım seçti. Hepimiz üzülüyor hepimiz kınıyoruz ancak Erdoğan bunu seçim malzemesi yaptı kınıyor da kınıyor… Filistin’e gidecekti gitti mi? Hayır. Hepsi lafta kaldı. İkinci hısımı da Paralel yapı belledi. Polis müdürlerini, memurlarını tutukluyor. Şimdi hâkim savcı avukatları kestirdi gözüne. Eğer gerçekten paralel yapı diye bir çete varsa bu çetenin en başında Recep Tayyip Erdoğan vardır. Ne zaman başladı bu hısımlık 17 Ağustos’ta. Kahraman polisler 4 bakanın çocuklarının evine baskın yapınca kasalarda paralar yakalanınca Paralele yapıyla ters düştü. Dört bakanın ve çocukları temize çıkmadan Erdoğan Cumhurbaşkanı adayı olmamalıdır. Olmayacaktır” dedi. Öztop sözlerine “Zaten neden Cumhurbaşkanlığını istiyor Erdoğan çünkü Yasama, yürütme, yargının ek elde toplandığı tek makam Cumhurbaşkanlığıdır. Böylece temize çıkacak 4 bakanı da çocukları da. Eğer bugüne kadar yaşanan olumsuzlukları bir daha yaşamayalım diyorsanız Ekmeleddin İhsanoğlu’na oy verin. Sadece kendiniz vermeyin, Köyde, dağda, bayırda olan insanlara da bunları anlatın” şeklinde sürdürdü.

 

 

Ekmeleddin İhsanoğlu çıkmazsa Türkiye Cumhuriyeti’nin başı büyük derttedir

 

Son olarak konuşma yapmak üzere kürsüye gelen Antalya Eski Belediye Başkanı CHP’li Mustafa Akaydın oldu. Akaydın konuşmasıyla izleyicilerden sık sık alkış aldı. Akaydın sözlerine 30 Mart seçimlerinde sandıktan kazanarak çıkan Milliyetçi Hareket Partisi’nin adayı Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Gökce’yi tebrik ederek başladı. “Sayın Hasan Gökce’ye başarılı bir dönem diliyorum bir kez daha halkın teveccühünü kazandı” dedi. Daha sonra Akaydın; Bugün burada yaşanan birliğin, beraberliğin bir anlamı olmalı. Sanırım adayımız Sayın İhsanoğlu’nun vasıflarını diğer aday Erdoğan ile kıyaslamamız söz konusu olamaz. Akademik kariyeri, aile hayatı, başarıları… Tam olarak Cumhurbaşkanlığı makamına yakışacak bir kariyer. Cumhurbaşkanı çok konuşmaz. Bir ağırlığı vardır. Ekmel Bey’in ağzından bir kötü laf duydunuz mu? Diğeri saksı diyor, vazo, çarkçı, yabancı diyor. Ekmel Bey’e soruyorlar “Ben çok üzülüyorum öyle sözler etmeye dilim varmıyor” diyor. Düşünün aradaki farkı. Cumhurbaşkanı halkını ötekileştirmez. Erdoğan ağzını ben süüniyim diye açıyor. Ekmel Bey yabancı diğeri Zaza diyor. Olabilir mi arkadaşlar? Bizim için bu bayrağın altında yaşayan herkes insan olduğu için kıymetlidir. İster Türk, ister Kürt, ister Alevi, ister Zaza… Ne olursa olsun aynı topraklarda yaşayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız” dedi. 57 Müslüman ülke arasında demokrasiyle yönetilen tek ülkeyiz diyen Akaydın; “Eğer sandıktan Pazar günü Ekmeleddin İhsanoğlu çıkmazsa Türkiye Cumhuriyeti’nin başı büyük derttedir. Artık bir diktatör tarafından yönetilmeye alışmalıyız. Demokrasiye son. Hatta abarttığımı düşünebilirsiniz ancak ben böyle düşünüyorum. Erdoğan Cumhurbaşkanı olursa Türkiye Cumhuriyeti diye bir şey kalmayacak. Adımız da eyaletlere göre değişecek. Bu iki nedenden dolayı Ekmel Beyi seçeceğiz. Eğer diktatörlük değil demokrasi istiyorsak Ekmel Beyi seçeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti’nin devamını istiyorsak Ekmel Beyi seçeceğiz. Ekmel Bey Diyarbakır konuşmasında tepki göreceği beklenirken çok güzel karşılandı. Ve tepki gereceğini bekledikleri halde şöyle bir konuşma yaptı. “Ben sizinle her şeyimi bölüşmeye hazırım ama her şeyimi… Bir şeyimi paylaşmam. Vatanımı sizinle paylaşmam”” diyerek sözlerine son verdi. Toplantı Zeki Tunç’un Ekmel Beye oy verecek misiniz söz mü” sözlerine aldığı coşkulu “söz” karşılılığını almasıyla son buldu.         

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.