SON DAKİKA
Hava Durumu

İlk sulama suyu 17 Haziran’da

Korkuteli Sulama Birliği Başkanı Semra Torun; Tarımda ilk sulama suyunun 17 Haziran’da verileceğini, dün itibari ile Aladdin Mahallesindeki erken meyve üreticilerine ilk suyun verilmeye başlandığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2019 13:58
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2019 13:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
İlk sulama suyu 17 Haziran’da

Tarımda sulama sezonu 17 Haziran’da başlıyor. Korkuteli Sulama Birliği Başkanı Semra Torun konu ile ilgili bilgi verdi. Torun: “ Şuana kadar 15 Milyon metre küp suyumuz var. Bu yıl 4 kere su verilecek. 17 Haziran itibariyle tüm hatlarda sulama başlayacak. Zaten Alaaddin Mahallesinde bulunan erken meyvesi olan üreticilere su vermeye başladık. Eylül ayından bu yana sulama suyu barajında kapakların kapanmasıyla birlikte baraj su tutmaya başladı.” dedi.

 

SUYU İSRAF ETMEYELİM

 Torun: “Bu yıl kış ve bahar mevsimi yağışlı geçtiği için baraj suyumuzda son iki yıla nazaran sıkıntı yok. Bu yıl barajda 15 milyon metreküp su birikti. Suyumuzu israf etmeden kullanmalıyız. Dün itibariyle Alaaddin Mahallesinde erkenci meyvelere su vermeye başladık. Ramazan bayramında bir ara vereceğiz. 17 Haziran’da tüm damlama sulama sisteminden sulama başlayacak. Bu yıl 4 kez su vereceğiz. Çiftçilerimizden su israfına dikkat etmelerini ve suyu boşa harcamamalarını istiyoruz.” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.