SON DAKİKA
Hava Durumu

İstiklal Marşı’nın Kabulü törenle kutlandı

İstiklal Marşı'nın kabul edilişinin 102'nci yıl dönümü dolayısıyla Korkuteli’nde tören düzenlendi. Törende, Milli Şair Mehmet Akif Ersoy ve Milli Mücadele'nin tüm kahramanları anıldı.

Haber Giriş Tarihi: 13.03.2023 13:11
Haber Güncellenme Tarihi: 13.03.2023 13:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
İstiklal Marşı’nın Kabulü törenle kutlandı

 Lokman Hekim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan 12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma programı düzenlendi. Lokman Hekim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans salonunda düzenlenen programa, Kaymakam Sezgin Üçüncü, protokol üyeleri, daire amirleri, siyasi partilerin ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı, Lokman Hekim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi müdür vekili Mehmet Emin Uymaz yaptı.  Uymaz, “İstiklal Marşı bir mücadelenin destanıdır. Bu mücadele milli mücadele, bu mücadele istiklal ve bağımsızlık mücadelesidir. Bu mücadelenin marşı da İstiklal Marşı’dır.

Onun mısralarında işgal sırasında yırtılan Şanlı Bayraklarının figanı, düşman çizmelerinin çiğnediği vatan topraklarının feryadı, namusu kirletilmek istenen Anadolu kadınının döktüğü yaşlar, zulme uğrayan milletin evlatlarının sızlayan yaralarının iniltisi vardır. Onun mısralarında Şanlı ordumuzun kahramanlıklarına, tarlada olduğu kadar cephede de yardımcı olan cefakâr Türk anasının umut dolu gayretleri vardır. Onun mısralarında, bir milletin bütün dünyaya meydan okuyuşu, şahlanışı vardır.

Onun mısralarında, Kıyamete kadar hür yaşamaya azmetmiş Türk milletinin Hürriyet ve İstiklal aşkı vardır” dedi.

Konuşmanın ardından birlik şiirinin okunması, oratoryo gösterisi, ilk, orta ve liseler dalında düzenlenen farklı yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri, protokol üyeleri tarafından takdim edildi. Program hatıra fotoğrafının ardından sona erdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.