SON DAKİKA
Hava Durumu

İttifak görüşmeleri tamamlandı

31 Mart 2019 yerel seçimleri için ittifak yapmaları söz konusu olan ve uzun zamandır görüşmelerin sürdüğü CHP - İYİ Parti de son noktayı liderler koydular. Antalya’nın CHP’ye bırakıldığı ittifakta Korkuteli için son sözü il başkanları söyleyecek.

Haber Giriş Tarihi: 14.12.2018 11:01
Haber Güncellenme Tarihi: 14.12.2018 11:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
 İttifak görüşmeleri tamamlandı

Son sözü il başkanları söyleyecek

CHP - İYİ Parti arasında, bir olacak bir olmayacak denilen ve gergin geçen ittifak görüşmeleri geçtiğimiz gün akşam genel başkanlar tarafından sonuca ulaştırıldı. İttifak anlaşmasına göre Antalya CHP’ye bırakıldı. İttifak görüşmelerindeki gerginliğin en büyük sebeplerinden biri yine Antalya idi. Antalya’da henüz ilçeler için masaya oturulmadı. İlçeler konusunda son sözü ise iki parti il başkanları söyleyecek. Korkuteli’nde ise uzun zamandır siyasi kulislerde İYİ Parti adayı ile ittifak yapılırsa daha iyi olacağı iddia edilirken, CHP yönetiminin bu konudaki tutumu oldukça sert olmuştu.

 

Korkuteli’nin kime kalacağı merak ediliyor

CHP İlçe Başkanı Yıldıray Çıldır ilçedeki olası ittifakın kendi adayları ile olabileceğini belirtmişti. İYİ Parti cephesi ise bu tutum karşısında sessizliğini korumuş genel merkezin kararını beklemişti. Antalya’daki pazarlık ve Korkuteli’nin kime kalacağı merak konusu. İttifak anlaşmasına göre; İYİ Parti: Ankara, İstanbul, Adana, Antalya, Bursa ile halen CHP’de bulunan İzmir, Aydın, Muğla, Tekirdağ, Hatay ve Eskişehir’de aday çıkarmayacak ve CHP’yi destekleyecek. CHP ise krize neden olan Balıkesir’de adayını geri çekip İYİ Parti’yi destekleme kararı aldı. CHP ayrıca Denizli, Manisa, Kocaeli, Konya, Samsun, Trabzon, Kayseri, Sakarya ve Gaziantep’te de aday çıkarmayıp İYİ Parti’yi destekleyecek. İki parti arasında işbirliğiyle gündeme gelen Mersin’de ise iki parti de aday çıkaracak.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.