SON DAKİKA
Hava Durumu

İYİ Parti’de Antalya ve ilçelerde kongre yok

Geçtiğimiz hafta sonu olağanüstü genel merkez kongresini gerçekleştiren İYİ Parti’de Antalya ve ilçelerde şuan için kongre gözükmüyor. Konu ile ilgili İYİ Parti Antalya İl Başkanı Ahmet Aydın bilgi verdi.

Haber Giriş Tarihi: 08.08.2019 13:25
Haber Güncellenme Tarihi: 08.08.2019 13:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
İYİ Parti’de Antalya ve ilçelerde kongre yok

 OLAĞANÜSTÜ KONGRE YOK

İYİ Parti’de geçtiğimiz hafta sonu olağanüstü genel merkez kongresi gerçekleştirildi. Ancak olağan süreleri henüz dolmayan, il ve ilçe teşkilatlarında olağanüstü kongre söz konusu değil. Türkiye genelinde il ve ilçelerde olağan sürelerin dolması beklenecek. Konu ile ilgili İYİ Parti Antalya İl Başkanı Ahmet Aydın bilgi verdi. Aydın; “ Benden önceki İl Başkanı Nizamettin Sağır parti kurulumunda diğer iller gibi kongre yapamadığı için, zaten hemen seçime gidildi. Biz kongre yapsak ta zaten olağanüstü kongre olacaktı. Bu seçimde ben üst kurul delegesi gönderemeyecektim. Parti yeni kurulduğundan dolayı tüm illerin başkanları aynı zamanda, iki yıldan az üç yıldan çok olmamak üzere seçiliyor.” dedi.

 

SÜRELERİN DOLMASI BEKLENECEK

Aydın; “ İki yılın dolması bekleniyor. Aralık gibi bu sürenin dolmasını bekliyoruz. Aralık gibi tüm iller ile beraber, tüm ilçelerde Türkiye genelinde aynı anda başlayacağını tahmin ediyoruz. Ama bu bizim ön görümüz tabi, şuan için bize gelen net bir bilgi yok. Tüm bunlar varsayım, şimdilik sadece genel merkezde olağanüstü kongre yapıldı. Olağan kongre sürecine girildiği zaman, Türkiye’nin her yerinde tüm illerde ve ilçelerde kongreler yapılacak. Sonra olağan genel merkez kongresi yapılacak. İki yılın dolması ile olağan süreç başlayacak. Şimdilik kongre takvimi gibi bir şey de açıklanmadı. Açıklandığı zaman sizlerle paylaşırız.” şeklinde konuştu. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.