SON DAKİKA
Hava Durumu

İyi Partili Yılmaz’dan Başkan’a arsa satış tepkisi

Korkuteli Belediyesi Mayıs Ayı Meclis Toplantısı geçtiğimiz Cuma günü gerçekleştirildi. 2022 Mali Yılı Bütçe Kesin Hesabının görüşüldüğü mecliste İyi Parti Grup Sözcüsü İrfan Yılmaz 2022 yılında arsa satışı ile belediyeye 50 Milyon Liralık gelir sağlanmasına rağmen Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek’in yolları ve bazı projeleri neden yapmadığını sordu.

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2023 09:19
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2023 09:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
İyi Partili Yılmaz’dan Başkan’a arsa satış tepkisi

İYİ PARTİLİ YILMAZ İŞLEK’E YÜKLENDİ

İyi Parti Grup Sözcüsü İrfan Yılmaz Mayıs Meclisinde görüşülen 2022 Mali Yılı Bütçe Kesin Hesabının görüşüldüğü sırada icra satışlarından belediyeye ne kadar gelir sağlandığını sordu. İcrada satılan arsalardan 2022 yılında elde edilen gelirin 50 Milyon 490 Bin 372 TL olduğunun açıklanmasının ardından İyi Partili Yılmaz Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek’e yüklendi.

BİZ BU ARSALARI SATMIŞIZ

Yılmaz konuşmasında; “2022 yılında bizim ihale yoluyla arsa satışından hani Ömer Başkanımızın şöyle bir iddiası vardı. Hani bu asfaltları ve bu işleri yapmam için yapamadığımız işler ile ilgili demişti ki satış yetkim olmadığı için arsa satamadığım için yaklaşık 25-60 Milyon Liralık bir arsa satışını ön görmüştüm. Bu satışları yapabilseydim bu asfaltları yolları yapacaktım gibi bir iddiası vardı. Şimdi burada anlaşılıyor ki; Biz bu arsaları satmışız. Sadece satış yönetimi belediye ihalesi ile değil de icra müdürlüğü gözetiminde satılmış. Parası da yine belediyenin kasasına girmiş.

ARSA SATILMADIĞI İÇİN TEZİ ÇOK DOĞRU GÖZÜKMÜYOR

Şimdi belediyemizin kasasına 50 milyon Lira para girmiş, 3 Milyon küsur lirası da önümüzdeki yıla sarkmış. 53 Milyon Liralık toplam arsa satmışız. Şimdi buradan demek ki, Ömer Başkanımız bu kasaya giren veya ben arsa satamadım arsa satılmadığı için filanca projeyi yerine getiremedim tezi çok doğru gözükmüyor. Yani buradan kamuoyunun da bilgilenmesi açısından Belediyemizin kesin hesaplarına göre; belediyemiz 2022 yılında sadece 50 Milyon Liralık arsa satışı gerçekleştirip bunu da kasasına koymuştur. Bununda kamuoyu tarafından bilinmesini arz ederim.” Diye konuştu.  

Mayıs Meclisinde bulunmayan Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek’in İyi Parti Grup Sözcüsü İrfan Yılmaz’ın açıklamaları ile ilgili herhangi bir cevap verip vermeyeceği merak ediliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.