SON DAKİKA
Hava Durumu

Karyağdı Armut’unu erken toplamayın

Korkuteli kar yağdı armudunun hasat zamanı yaklaşırken, yetkililer bir taraftan, tüccar bir taraftan vatandaşları, erken toplanmaması konusunda uyarıyor.

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2017 11:08
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2017 11:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
Karyağdı Armut’unu erken toplamayın

Korkuteli Karyağdı Armut’unun tescillenmesi için, çalışmalar sürerken, hasat dönemi de yaklaştı. Üretici bugün yarın armudu toplama planları yaparken, Ziraat Odası ve Tarım, Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri de erken hasat yapılmaması konusunda vatandaşları uyardı. Son olarak tüccardan da erken toplamayın uyarısı geldi.Meyve tüccarlığı ve aynı zamanda üreticisi de olan Ogün Taş “ Korkuteli Karyağdı armudunu erken toplamak, üreticinin zararına” Dedi. Ogün Taş “ Her geçen gün mevsimler değişiyor, bu yılda bahar mevsimi sıcak geçti. Ağaçlar beklenenden erken çiçek açtı,dolayısı ile meyve de erken oldu.”Dedi.

“Zamanın da toplanan armut daha kaliteli armut  demek”

Taş “Ancak bu meyvenin erken toplanması anlamına gelmez. Armudun aromasının, şekerinin olması lazım. Zamanın da toplanan armut daha kaliteli armut  demek. Bu da üreticinin yararına olur. Karyağdı Armut’unu ne kadar kaliteli hale getirirsek o kadar iyi bizler için. İlçemiz için büyük bir marka değerinde Karyağdı Armut’u. Armut’u keselim eğer çekirdekleri siyah ise ancak o zaman toplanır. Acele etmesinler kalite ve rekolte düşmesin. Aroması oluşmamış, şekeri suyu tam oluşmamış armut soğuk hava deposunda uzun süre kalmaz, büzüşür ve küçülme yapar. Bu da üreticinin zararına. Yetkililerde gerekli uyarıları yapıyor zaten. Dikkatli olunsun” Şeklinde konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.