SON DAKİKA
Hava Durumu

Kasım Ayında Korkuteli’nde Sıcaklık Mevsim Normalinde

Türkiye'de bu yılın kasım ayında en yüksek sıcaklık 32,3 derece ile Muğla'nın Milas ilçesinde, en düşük sıcaklık ise sıfırın altında 10,2 derece ile Erzurum'da ölçüldü. Korkuteli’nde sıcaklık ise mevsim normalleri civarında tespit edildi.

Haber Giriş Tarihi: 09.12.2022 10:30
Haber Güncellenme Tarihi: 09.12.2022 10:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
Kasım Ayında Korkuteli’nde Sıcaklık Mevsim Normalinde

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerinden derlenen bilgilere göre, geçen ay ortalama sıcaklık yurdun bazı bölgelerinde mevsim normallerinin üzerinde gerçekleşti. Türkiye genelinde, 1991-2020 yılları arasında 9,3 derece ölçülen kasım ayı ortalama sıcaklığı, bu yılın kasım ayında 11,4 derece olarak kaydedildi. Bu yılın kasım ayında en düşük sıcaklık sıfırın altında 10,2 derece ile Erzurum'da, en yüksek sıcaklık ise 32,3 derece ile Muğla Milas'ta tespit edildi.

Akdeniz Bölgesi'nde ise ortalama sıcaklıklar, Kahramanmaraş, Dalaman, İskenderun, Hatay, Finike, Tefenni, Kozan, Korkuteli, Karaisalı, Elmalı, Mut, Erdemli, Gazipaşa, Yumurtalık, Karataş çevrelerinde mevsim normalleri civarında, diğer kesimlerde ise mevsim normallerinin üzerinde tespit edildi. Bölgenin kasım ayı uzun yıllar ortalama sıcaklığı 13,4 derece, geçen ay ise 15,1 derece olarak gerçekleşti. Bölgede en düşük sıcaklık sıfırın altında 4,2 dereceyle Göksun'da, en yüksek sıcaklık ise 29,7 dereceyle Ceyhan'da kayda geçti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.