SON DAKİKA
Hava Durumu

Kayabaş’ta can güvenliği de mal güvenliği de yok

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, geçtiğimiz günlerde Kayabaş’ ta yaşanan patlamalar ve vatandaşların şikayetlerini meclise taşımıştı. Geçtiğimiz Salı günü ilçeye gelen Budak vatandaşların şikayetlerini dinledi.

Haber Giriş Tarihi: 14.09.2017 10:16
Haber Güncellenme Tarihi: 14.09.2017 10:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
Kayabaş’ta can güvenliği de mal güvenliği de yok

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yarımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak“Korkuteli’nde yurttaşlar yaralanıyor, ama şikayetler dinlenmiyor. Bir an önce Antalya’nın tahrip edilmesinin önüne geçilmeli” diyerek. Kayabaş Mahallesindeki madencilik faaliyetleri ve taş ocaklarını meclis gündemine taşımış ve bir soru önergesi vermişti.  Antalya’da, taş ve maden ocakları nedeni ile ciddi bir tahribat yaşandığını vurgulayan Budak. Geçtiğimiz Salı günü Korkuteli’ne geldi. CHP Korkuteli İlçe Örgütü ile birilikte Kayabaş Mahallesine gitti ve madencilik faaliyetlerini inceleyerek vatandaşların şikayetlerini dinledi. Kayabaş’ta vatandaşlar can ve mal güvenliklerinin olmadığını iddia ettiler. Ve hafta da iki, üç kez  patlama yapıldığını, bu patlamalar sırasında ciddi sarsıntılar yaşandığını ve bir çok evin cam ve tavanlarının çöktüğünü belirttiler.

Kırık camları ve çöken tavanları gösterdiler

 

Mehmet Eşenli ve Kerim Mert isimli vatandaşlar, patlama esnasında evlerinin tavanlarının çöktüğünü ve camların kırıldığını söyleyerek Çetin Osman Budak’a kırık camları ve çöken tavanları gösterdi. Ayrıca patlama ve çalışmalar esnasında ortaya çıkan tozun ürünlerini kuruttuğunu belirten vatandaşlar, seraları ve kuruyan domatesleri gösterdiler. Ali Ulcay “ Ben 30 yıldır bu işi yapıyorum, çocuklarım buradan ekmek yiyor. Ama neredeyse 2 aydır ürünler kurudu ekmek teknemiz kuruyor resmen. Benim altı dönüm seram var, tozdan ürün alamıyoruz. Patlama yapılacağı zaman burayı boşaltın diyorlar. Burası bizim evimiz nereye gidelim biz. Mal güvenliğini geçtik can güvenliğimiz bile yok.” Şeklinde konuştu. Çetin Osman Budak ve beraberindekiler,  daha sonra Kayabaş Haline gelerek hal görevlisi ve tüccarlar ile konuştular. Hal görevlisi Ramazan Aka “ Buradaki patlamalardan meydana gelen toz nedeni ile ürünler hızla kuruyor.” Dedi.

“Üretici zarar ediyor, ürün alamıyor”

Ramazan Aka “Burası günlük 6 -7 tır domates gönderiyordu. Şimdi günlük 2 tır zor topluyoruz. Hem kalite hem rekolte yarı yarıya düştü. Üreticinin zararı büyük ve üstelik buradan toplanan malları yurt dışına, Suudi Arabistan’a gönderiyoruz. İhracat malları bunlar, ama şuan yarı yarıya üretim düştü.” Dedi. Uzun uzun vatandaşları dinleyen Budak “ Arkadaşlar bu sıkıntıları daha önce meclise ilettim, soru önergesi verdim ve cevap verilmesini bekliyorum. Biz her zaman yanınızdayız, yaşadığınız sıkıntılar göz yumulacak şeyler değil. Siz bana destek verin elimden gelen her türlü şeyi yaparım. Bu nasıl vicdansızlıktır anlamadım resmen kanlı ekmek yiyorlar. Biz kaymakam beyi uyardık siz de mutlaka takip edin kaymakamlığa sorun, boş bırakmayın.” İfadelerini kullandı. Son olarak vatandaşlar en büyük  korkularının patlamalardan dolayı su kaynaklarının yön değiştirerek su  sıkıntısı yaşamak olduğunu söylediler.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.