SON DAKİKA
Hava Durumu

Kaymakam Özdemir’den 15 Temmuz Mesajı

Korkuteli Kaymakamı Resul Özdemir, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Haber Giriş Tarihi: 15.07.2022 09:31
Haber Güncellenme Tarihi: 15.07.2022 09:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
Kaymakam Özdemir’den 15 Temmuz Mesajı

HAİN  DARBE GİRİŞİMİ ÜZERİNDEN ALTI YIL GEÇTİ

Kaymakam Özdemir Mesajında; “Aziz milletimizin birlik ve beraberliğine kasteden, FETÖ/PDY Terör Örgütü tarafından millî iradeye ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile  hükûmetine  yönelik  gerçekleşen  hain  darbe girişimi üzerinden altı yıl geçti. Asla unutmayacağımız ve unutturmayacağımız 15 Temmuz hain darbe girişimi, ülkesine, devletine, demokrasisine, anayasal düzene ve özgürlüğüne bağlılığını, aydınlık bir gelecek idealinden asla taviz vermeyeceğini tüm dünyaya haykıran asil milletimizin yazdığı kahramanlık destanı ile hüsrana uğramıştır.

ZAFERE İMZA ATILDI

15 Temmuz’da vatan, demokrasi ve bağımsızlık uğruna mücadele veren kahraman insanımız asırlar öncesinde olduğu gibi yine aynı kararlılıkla yaşadığı toprakları ve şanlı tarihini korumanın, istikbalinin yegâne unsuru olduğunu tüm dünyaya haykırmıştır. Rengini şehitlerimizin kanından alan Ay Yıldızlı al bayrağımızın gölgesi altında sonsuza kadar hür ve bağımsız yaşamaya ant içmiş aziz milletimiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde, ordumuzun sağduyulu vatanperver komutanları, askerimiz, polisimiz ve milletimizle bir bütün olarak hainlere karşı mertçe, dik durarak, tanklara karşı göğüslerini siper ederek, canları pahasına hain kalkışmayı engellemiş ve devlet-millet bütünleşmesiyle tarihe altın harflerle nakşedilecek bir zafere imza atmışlardır. Yazılı ve görsel basınımızın da bu süreçte yayınları ile takdire şayan bir şekilde tek vücut olması muhakkak ki bu hain kalkışmanın püskürtülmesinde önemli bir rol üstlenmiştir. Sadece bir askeri kalkışma olmayıp Devletimize ve milletimize yönelik planlı bir yok etme girişimi olduğu açıkça belli olan 15 Temmuz hain darbe girişiminin bastırılmasından sonra kadını, erkeği, genci, yaşlısıyla tek vücut olan kahraman milletimiz, günlerce meydanları boş bırakmayarak vatanımıza, bayrağımıza ve demokrasimize sahip çıkmıştır.

TÜRK MİLLETİ DEMOKRASİYE SAHİP ÇIKMIŞTIR

 Büyük Türk Milleti; nereden gelirse gelsin açıkça veya haince yapılan bütün saldırıları ve düşmanca kalkışmaları, 15 Temmuzda olduğu gibi, daima ortadan kaldıracak inanç, cesaret, iman ve kararlılığa sahip olarak hür, bağımsız ve aydınlık yarınlara doğru ilerlemeye devam edecektir. Kadını, erkeği, genci,  yaşlısıyla  tek vücut olan kahraman milletimiz o gece Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ile sokakları, meydanları doldurmuş tankın, topun, uçağın, helikopterin, tüfeğin karşısında sadece ve sadece imanıyla inancıyla canı pahasına karşı koymuş, günlerce meydanları boş bırakmayarak, demokrasiye sahip çıkmıştır. 

TÜRK MİLLETİ GELECEK KUŞAKLARA EŞSİZ BİR ÖRNEK SERGİLEMİŞTİR

Derin bir şuurun tezahürü olarak, ülkenin bölünmez bütünlüğü ve istikbali için hiç tereddüt geçirmeden sokaklara dökülerek göğsünü hain darbecilere siper eden ve ‘tanklardan büyük yüreğim var’ diyen yüce Türk milleti gelecek kuşaklara eşsiz bir örnek sergilemiştir. 15 Temmuz darbe girişiminin ilk anlarından itibaren açık ve net bir şekilde milli iradeden ve demokrasiden yana tavır koyan tüm vatandaşlarımız  meydanlarda  demokrasi nöbetiyle vatanına, milletine  ve  bayrağına kararlı bir şekilde sahip çıkmıştır. Çünkü biz birliğin gücüne inanıyor, yüreklerimizin bu vatan uğruna asırlardır aynı duygularla çarptığını biliyoruz.

AZİZ ŞEHİT VE KAHRAMAN GAZİLERİMİZİ SAYGIYLA ANIYORUZ

Şüphesiz ki üzerinde yaşadığımız bu zorlu coğrafyada var olabilmenin, büyümenin ve güçlü olabilmenin temel koşulunun mazimizi doğru okumamız olduğu asla unutulmamalıdır. Bu bağlamda 15 Temmuz’u bütün kodlarıyla öğrenmenin ve bunu bir tarih bilinciyle değerlendirilmenin kaçınılmaz bir gereklilik olduğu görülmektedir. Zira bölgemizde ve ülkemizde yaşanan gelişmeler, vatanımızın bütünlüğüne ve milletimizin birliğine yönelik bazı emellerden ve beyhude gayretlerden vazgeçilmediğini teyit etmektedir. 15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ ihanet çetesi mensupları tarafından gerçekleştirilen hain silahlı darbe girişimi de dâhil olmak üzere ülkemizi ve milletimizi hedef alan menfur saldırılar bu kapsamda değerlendirilmektedir. Şanlı bayrağımızın dalgalandığı her karış toprak için demokrasi ve milli irade mücadelesinin bedelini canlarıyla ödeyen, vatanın birlik ve bütünlüğü uğruna canlarını feda eden aziz şehit ve kahraman gazilerimizi, minnet, şükran, rahmetle  anarken, çok kıymetli ailelerine sevgi ve saygılarımı sunuyor, tüm halkımızın şanlı tarihimize altın harflerle yazılan bu anlamlı gününü en kalbi duygularımla kutluyor, saygı ve selamlarımı sunuyorum.” İfadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.