SON DAKİKA
Hava Durumu

Kır “ Et ve Süt oyuncak oldu”

Korkuteli Süt Üreticileri Birliği Başkanı Fahrettin Kır dün sabah açıklama yaptı. “ Ette sütte oyuncak oldu, parayı üretici değil, aracı kazanıyor” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 08.11.2017 10:46
Haber Güncellenme Tarihi: 08.11.2017 10:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
Kır “ Et ve Süt oyuncak oldu”

Ağustos ayından beri süt ürünlerine yapılan yüzde 20 zam üreticiyi çıldırttı süte yapılan zam ise maliyetleri kurtarmıyor.  Korkuteli süt Üreticileri Birliği Başkanı Fahrettin Kır da konu ile ilgili açıklama yaptı. Kır “ Şimdi arkadaşlar kısa bir hesap yapalım, 28 kilo sütten bir kilo tereyağ elde ediliyor. Geriye kalan sütten 5 kilo peynir, daha sonra en son kalan kısmından ise 5 kilo lor çıkar. Ağustos ayından beri süt ürünlerine yapılan zam yüzde 20’ yi geçti, ancak bu zam üreticiye yansımıyor. 28 kilo 36 TL mal oluyor, bu para ile üretici, yem mi alsın, hayvanların veteriner bakımını mı yaptırsın, evini mi geçindirsin.” Dedi.

“Yem fiyatlarına 3 TL zam geldi, girdiler ve maliyetler çok yüksek.”

Kır “  Bu abartılı fiyatlar küçük ölçekli üreticiye yansımıyor, faydası da olmuyor sadece aracılar kazanıyor. Son zamanlarda süt ve süt ürünlerine yapılan zam sonra ete yapılan o market satacak, ucuz et geldi gelecek. Geçiminin büyük kaynağı tarım ve hayvancılık olan Türkiye’de et ev süt oyuncak gibi oldu. Vatandaşlar et pahalı diye verimli süt ineklerini kestiler. Yem fiyatlarına 3 TL zam geldi, girdiler ve maliyetler çok yüksek. Üretici dışında herkes para kazanıyor. Ette sütte oyuncak gibi oldu. Bizlerin bakanlıktan beklediğimiz küçük ölçekli üreticiye ve yerli hayvancılığa daha çok destek vermeleri” Şeklinde konuştu
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.