SON DAKİKA
Hava Durumu

Kır Tarım Bakanını sahaya davet etti

Geçtiğimiz hafta sonu gazetecilerle basın toplantısı yapan Korkuteli Süt Üreticileri Birliği Başkanı Fahrettin Kır “ Tarım Bakanını sahalara davet ediyoruz, her şey o koltuktan göründüğü gibi değil” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2017 11:04
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2017 11:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
Kır Tarım  Bakanını sahaya davet etti

Korkuteli Süt Üreticileri Birliği Başkanı Fahrettin Kır geçtiğimiz hafta sonu Gümüşhan Otel’de ilçedeki gazetecilerle bir basın toplantısı düzenledi. Yapılan zamları ve ithal eti değerlendirdi. Tarım ve Hayvancılık Bakanını sahaya davet etti, her şey o koltuktan göründüğü gibi değil, kendisini sahalara davet ediyoruz, bir de üreticinin gözünden baksınlar Dedi. Fahrettin Kır “ Bakanlık hayvancılığı desteklediğini söylüyor fakat yem ve kuru maddelerin hayvan başına maliyeti hesaplandığında, süt giderleri daha fazla çıkıyor. Süte bir kuruşluk zam yapılıyor ama yem fiyatları hayvanların bakımı derken bu bir kuruş üreticiden yüz kuruş olarak çıkıyor.” Dedi.

“Bu zam falan değil sadece üreticinin gözünü boyama.”

Korkuteli Süt Üreticileri Birliği Başkanı Fahrettin Kır “ Bu zam falan değil sadece üreticinin gözünü boyama. İyi diye yapılan her faaliyet üreticiye darbe vuruyor, et ithal etmektense, etlik besi hayvanını desteklesinler. Veya hayvan başına verilen 200 TL destek geri çekilmişti, bu uygulama devam etsin. Bu yapılanlar üretici yararına olmadı, aksine zararına oldu. Tarım ve Hayvancılık Bakanı oturduğu yerden hesap kitap yapmasın sahalara insin. Piyasayı bir de üreticinin gözünden görsün, oturduğun yerden hayvancılık desteklenmiyor, üreticinin sıkıntıları dinlensin” Şeklinde konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.