SON DAKİKA
Hava Durumu

Korkuteli Belediyesi güreş düzenlemeyecek

Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu, son Kırkpınar Başpehlivanı Cengizhan Şimşek'in, dopingle mücadele kapsamında yapması zorunlu adres bildirimlerini yapmaması gerekçesiyle kazandığı ödül, kemer ve madalyaların iadesine karar verdi. Birçok isim alınan karara ses yükseltirken Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek Ocak Ayı Meclis Toplantısında 2011 yılında Ali Gürbüz’e yapılanlar şimdi Cengizhan’a yapılıyor diyerek Korkuteli Belediyesi olarak bu iş düzelene kadar güreş düzenlemeyeceklerini ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 06.01.2023 10:36
Haber Güncellenme Tarihi: 06.01.2023 10:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
Korkuteli Belediyesi güreş düzenlemeyecek

KORKUTELİ’NDEN ŞİMŞEK’E DESTEK

2022 yılı Kırkpınar Başpehlivanı Cengizhan Şimşek'in derecesi, doping havuzunda olmasına rağmen istenilen sürelerde adres bildirimlerini yapmaması nedeniyle Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu tarafından geri alındı. Bu kararın ardından diğer finalist Mustafa Taş, başpehlivan ilan edildi. Yaşananlar ülke gündemine bomba gibi düşerken Korkuteli’nden Cengizhan Şimşek’e destek yağmuru geldi.

İŞLEK: BİZ BU İŞTEN BIKTIK

Korkuteli Belediyesi Ocak Ayı Meclis Toplantısında gündeme dair konuşma yapan Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek; “Biz son 24 saattir yağlı güreş ile ilgili gelişmeleri takip ettik. Malumunuz yine Korkuteli Belediyesi olarak  iki üç yıldır yağlı güreş ata sporumuzun  içerisinde protokolünden, masa başına, başpehlivanlarından,altboylarına,organizasyonlardan,dedikodulara, sosyal medyadaki kirlilikten en çok muzdarip olan  ama ata sporumuz olduğu için herhangi bir açıklama yapmadan sineye çeken bir Korkuteli Belediyespor takımımız var yağlı güreşde. Fakat bunu açıkça söylüyorum Antalya’da federasyona da Türkiye’de yağlı güreşle ilgilenen herkese söylüyorum; Cengizhan Şimşek’e yapılmış olan bu olay bizim Korkuteli olarak güreşin fabrikası olduğumuz bir noktadayız. Bizim kaldırabilecek bir durumumuz yok. Korkuteli Belediyesi olarak Korkuteli Güreş Takımı olarak biz bu işten bıktık.

KESİNLİKLE GÜREŞ DÜZENLEMEYECEĞİZ

Dolayısıyla bir karar aldık. Bu güreş camiası tekrar ata sporumuzun manevi dönemine dönünceye kadar masa başı oyunların siyaset malzemelerinden çıkıncaya kadar güreşlerin hak hukuk ve adalet içerisinde güreş yapılıncaya kadar, güreş yapılmasına federasyon imkan sağlayana kadar daha önce Ali Gürbüz’e de biliyorsunuz 2011 yılında aynı şey yapılmıştı. Şimdi Cengizhan’a yapıldı. Biz Korkuteli Belediyesi olarak kesinlikle güreş düzenlemeyeceğiz. Güreşlerin hiçbir noktasında 2023 yılında bu iş düzelene kadar sporcularımız hiçbir güreş müsabakasına gitmeyecek. Bugünden itibaren 2 Başpehlivanımızla da görüştüm kendileri serbesttir. Bu saatten sonra Başpehlivanlarla bir yarışmaya katılmayacağız.” Dedi.

YAĞLI GÜREŞ EĞİTİM MERKEZİ YAPACAĞIZ

Başkan İşlek; “Ne zaman bu güreş camiası hak hukuk adalet içerisinde Başpehlivanların gerçekten adaletli bir şekilde çalışabileceği noktaya Federasyon, ilgilileri, spor bakanlığı el atar şaibesiz tertemiz organizasyonlar düzenlenir o zaman Korkuteli Belediyesi tüm imkanlarıyla hem güreş düzenler hem de gider. Biz bu dönemde fabrika özelliğimizi kaybetmemek adına ben güreşin organizasyonlarında harcayacağımız bütün bütçeyi Korkuteli’mizin güreşe meraklı ne kadar evladı varsa alt yapı hazırlayacağız onlar için Yağlı Güreş Eğitim Merkezi yapacağız. Bekleyeceğiz, göreceğiz İnşallah düzeltirler, İnşallah o haksızlıkları pehlivanlara yapmazlar. İnşallah tekrar ata sporumuzun manevi değerlerine dönecek şekilde adaletli organizasyonlar oluşmaya başlar.” Diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.