SON DAKİKA
Hava Durumu

Korkuteli Belediyesi Sağlık Günleri gerçekleşti

Korkuteli Belediyesi ve Medstar Antalya Hastanesi’nin ortaklaşa organize ettiği “ Meme Sağlığı ve Meme Karnesi Uygulaması” sempozyumu düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2017 11:07
Haber Güncellenme Tarihi: 19.10.2017 11:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
Korkuteli Belediyesi Sağlık Günleri gerçekleşti

Dün saat 14.00’ da Belediye düğün salonunda yapılan sempozyuma Genel Cerrahi Uzmanı Doc. Dr. Özer İlkgün katıldı. Katılımcı bayanlara “ Meme Sağlığı ve Meme Karnesi Uygulaması” hakkında bilgiler veren İlkgün, meme kanserinin tanınması en kolay kanser olarak ifade etti. Meme kanserinin her bayana eşit mesafede olduğunun altını çizen Genel Cerrahi Uzmanı Doc. Dr. Özer İlkgün her bayanın bu konuda bilinçli olması gerektiğini söyledi. Bu tür bir imkanı sağlayan Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Gökce’ye teşekkür ettiklerini açıklayan İlgün, “ Bu tür toplantılar ve birliktelikler çok önemlidir. İlerleyen günlerde yine bir araya geleceğiz. Bizler size gelelim, sizler bize gelin ki kafalara takılan tüm sorularınıza cevap verebilelim” dedi. Bilgilendirme brosürlerininde dağıtıldı sempozyumda katılımcı kadınlar kafalarına takılan soruları Doc. Dr. Özer İlkgün’e yönelterek cevaplarını aldılar.

“Kadınlarda en sık görülen kanser”

 

Medstar Antalya Hastanesi Doktorlarından Genel Cerrahi Uzmanı Doç.Dr. Özer İlkgün, Kadınlara meme kanserinde erken teşhisinin önemini ve meme kanseri farkındalığının vurgulanması amacıyla 2004 yılından beri Ekim ayının tüm dünyada ve Türkiye’de meme kanseri bilinçlendirme ve farkındalık ayı olarak belirlendiğini söyledi. İlgün, Meme Kanseri tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de kadınlarda en sık görülen kanser olup, yılda yaklaşık 15.000 kadını etkilediğini, 2000’li yıllardan beri tüm kanser istatistiklerimizde kadın kanserlerinin %20-25’i meme kanseri olduğunu söyledi.

“Farkındalık çok önemli”

Meme farkındalığı ve meme bilincini oluşturmak ve yaygınlaştırmayı amaçladıklarını belirten Doc. Dr. Özer İlkgün, “Bilindiği gibi kanser günümüzde önemli bir halk sağlığı sorunu olarak gündemdeki yerini korumaktadır. Bugün burada Korkuteli’li bayanlarla bir araya geldik. Kadınlarımıza meme kanseri nedenleri, belirtileri, korunma, tarama, taramanın ne zaman ve nasıl yapılacağı hakkında bilgilendirme ve bilinçlendirme yaptık. Kalıtımcılı bayanlarımıza ve bu imkanı sağlayan Korkuteli Belediye Başkanı Sayın Hasan Gökce’ye teşekkür ediyorum. İlerleyen günlerle bu tür toplantıları tekrar yapacağız. Tüm bay ve bayanlarımıza sağlıklı günler diliyorum” dedi
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.