SON DAKİKA
Hava Durumu

Korkuteli Belediyesinden bayat ekmek uygulaması

Korkuteli Belediyesi ekmek israfının önlenmesi ve sokak hayvanlarının beslenmesi için ilçe merkezinde bulunan farklı bölgelere bayat ekmek kutuları yerleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 15.11.2017 10:28
Haber Güncellenme Tarihi: 15.11.2017 10:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
Korkuteli Belediyesinden  bayat ekmek uygulaması

Bayat ekmek kutuların önümüzdeki günlerde çoğaltılarak yaygınlaştırılacağı ifade edildi. Hayata geçirilen bu projeyle hem sokak hayvanlarına yiyecek temini yapılacağı, hem de bayat ekmek israfının ortadan kaldırılacağı belirtildi.Konuyla ilgili bir açıklamada bulunan Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Gökce şunları söyledi: “ Bayat ekmeklerin çöpe atılmasını önlemek için yeni bir hizmete imza atarak ilçemizin farklı noktalarına bayat ekmek kutuları koyduk. Bayat etmek kutu sayısını önümüzdeki günlerde arttırarak ilçe geneline yaymayı düşünüyoruz” dedi. Kutulara atılan bayat ekmeklerin rutin olarak toplanarak sokak hayvanlarına verileceğini belirten Başkan Gökce, “ Her il ve ilçede olduğu gibi bizim ilçemizde de sokak hayvanları mevcut. Kutlularda toplanan ekmekler dallas olarak adlandırdığımız bölgede bulunan hayvan besleme barınağında ve doğada hayvanlara yiyecek olarak verilecek” dedi.

“Tüketilmeyen ekmeklerin çöpe değil, bayat ekmek kutularına bırakılmasını rica ediyoruz”

Bu projenin bayat ekmek israfını önlemek için atılan ilk adım olduğunu belirten Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Gökce, “ Dinimizde ekmek nimettir. Evlerde lokantalarda bayatlamış ve tüketilmeyen ekmeklerin çöpe değil, bayat ekmek kutularına bırakılmasını rica ediyoruz. Başlatılan bu projeye halkımızın destek olacağından şüphemiz yoktur” şeklinde konuştu. İlçeniz farklı bölgelerine monte edilen bayat ekmek kutularını gören vatandaşlar, sosyal bir projeye daha imza atan Belediye Başkanımız Sayın Hasan Gökce ve ekibine teşekkür ederiz. Her gün ülkemizde milyonlarca ekmek çöpe atılıyor. Bu uygulamanın Türkiye’nin her yerinde yapılması gerekir. İlçemizde daha fazla yaygınlaşmasını ve vatandaşların bu konuda duyarlı olmasını arzuluyoruz” dediler. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.