SON DAKİKA
Hava Durumu

Korkuteli Beyaza Büründü

Korkuteli’nde dün sabah saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı tüm bölgede etkili olurken kar kalınlığı ilçe merkezinde 8, yükseklerde 20 santimetreyi aştı. Vatandaşlar hem yaya olarak hem araçları başında ulaşımda zor anlar yaşadı.

Haber Giriş Tarihi: 13.01.2023 10:59
Haber Güncellenme Tarihi: 13.01.2023 10:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
Korkuteli Beyaza Büründü

KORKUTELİ’NDE EĞİTİME KAR ENGELİ

Korkuteli’nde yoğun kar yağışı nedeniyle okullar tatil edildi. Konuya ilişkin Korkuteli Kaymakamı Sezgin Üçüncü başkanlığında toplanan Hıfzısıhha Kurulu tarafından olumsuz hava koşulları nedeni ile 12 Ocak 2023 öğleden sonra ve 13 Ocak 2023 tarihlerinde ilçe genelinde okullarda eğitime ara verilmesine oy birliğiyle karar verildi.

ÇİFTÇİMİZİN YÜZÜ GÜLDÜ

Yağmur sonrası başlayan kar yağışının ardından açıklamada bulunan Korkuteli Ziraat Odası Başkanı Musa Fikri Büyükçetin, “Özlenen bereketin yağmasıyla çiftçimizin yüzü güldü. Yaz ve Sonbaharın ilk aylarında beklediği yağışı göremeyen çiftçiler son günlerdeki yağışlar ile rahat bir nefes aldı. Yağışlar İnşallah bundan sonra da devam eder” dedi.

KAR ARAZİLERE İLAÇ GİBİ GELDİ

Ziraat Odası Başkanı Musa Fikri Büyükçetin, ekimi yapılan hububatların suya ihtiyacı olduğu bu günlerde yağışların çiftçiye ilaç gibi geldiğini dile getirdi. Toprağın altında yeterli suyu alan hububatın yeryüzüne çıktığında başakların daha büyük olacağını vurgulayan Büyükçetin, nede olsa son yağışlar çiftçilerimizin yüzünü güldürdü. Bu yıl beklenenin üzerinde yağışlar gerçekleşmedi. Kar arazilere ilaç gibi geldi. Kış döneminde kar ve yağmurun az olması bizi çok üzmüştü. Bu dönemde özellikle ekim ve dikimin ardından da yağışların devam etmesi verimi daha da artıracaktır” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.