SON DAKİKA
Hava Durumu

Korkuteli Canlı Hayvan Pazarı Kapatıldı

Türkiye’nin birçok ilinde görülen şap hastalığı dolayısıyla Korkuteli Canlı Hayvan Pazarı ve Borsası kapatılarak hayvan nakli yasaklandı. Korkuteli’nde ve Antalya’da herhangi bir hastalığın görülmemesine rağmen tedbir amaçlı ilçe içi – ilçe dışı hayvan hareketleri durduruldu.

Haber Giriş Tarihi: 09.03.2023 19:16
Haber Güncellenme Tarihi: 09.03.2023 19:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
Korkuteli Canlı Hayvan Pazarı Kapatıldı

İKİNCİ BİR TALİMATA KADAR KAPALI

Türkiye’de birkaç ilde yaklaşık 2 aydır görülen SAT-2 tipi şap virüsü nedeniyle hayvan pazarları kapatıldı. Korkuteli Canlı Hayvan Pazarı ve Borsası da hayvanlarda görülen hastalığın yayılmasını önlemek amacıyla 06 Mart 2023 pazartesi itibariyle geçici olarak ikinci bir talimata kadar hizmete kapatıldı.

ÖNLEM AMAÇLI YASAKLANDI

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Korkuteli Tarım ve Orman İlçe Müdürü Selda Sert; İlimizde ve İlçemizde görülmemesine rağmen; çevre illerde görülen Şap Hastalığına karşı önlem amaçlı küçükbaş ve büyükbaş hayvanların ilçe içi ve İlçe dışı hayvan hareketleri İlçemizde almış olduğumuz komisyon kararı neticesinde yasaklanmıştır. İl içerisinde sadece kesime gidecek hayvanlar Tarım İlçe Müdürlüğünden “Nakli ……. Kesimhanesine Uygundur” ibaresi ile onay aldıktan sonra nakli sağlanacaktır. Tüm önlemeler hastalığın ilçemize gelmemesi ve salgın niteliğine ulaşmaması içindir. Üreticilerimizin önlem amaçlı hijyen ve dezenfeksiyon tedbirlerine azami ölçüde riayet etmeleri gerekmektedir.” Dedi.  

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.