SON DAKİKA
Hava Durumu

Korkuteli’de fidanlar toprakla buluştu

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın başlattığı “Geleceğe Nefes Dünyaya Nefes” kampanyası kapsamında Korkuteli’de fidanlar toprakla buluştu.

Haber Giriş Tarihi: 13.11.2020 11:22
Haber Güncellenme Tarihi: 13.11.2020 11:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
Korkuteli’de fidanlar toprakla buluştu

BUGÜN FİDAN, YARIN NEFES

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Bayramı kapsamında “Bugün Fidan, Yarın Nefes” sloganıyla, Korkuteli’de  Elmalı yolu üzeri Ulucak susuzu mevkiinde fidan dikimi etkinliği düzenlendi. Pandemi nedeniyle kısıtlı tutulan etkinliğe; İlçe Kaymakamı Ömer Çimşit, Korkuteli Belediye Başkan Vekili Yusuf Yıldız, Jandarma Komutanı Jandarma Teğmen Vedat Kılınç, Orman işletme Müdür yardımcısı Tuncay Ayhan, Ak Parti Korkuteli İlçe Başkanı Kemal Sancaktar, MHP Korkuteli İlçe Başkanı Medine Yapılmışev, CHP Korkuteli İlçe Başkanı Şeyhali Kara, İyi Parti Korkuteli İlçe Başkanı Cemal Tınkaz, Saadet Partisi Korkuteli İlçe Başkanı Yusuf Sarıcalar, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

 

6 BİN FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU

Ülkemizin orman sahasını ve ağaç servetini çoğaltmak, erozyon kontrolünü teşvik ederek toprak, su ve bitki arasında bozulan dengeyi yeniden oluşturmak, biyolojik çeşitliliği geliştirmek, çevre değerlerini korumak, ağaç ve orman sevgisini yaygınlaştırmak, toplumun çevreye olan duyarlılığına katkı sağlamak amacıyla tüm Türkiye’yle aynı anda gerçekleştirilen etkinlik kapsamında fidanlar toprakla buluşturuldu. İlki geçen yıl gerçekleştirilen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde başlatılan ve her yıl 11 Kasımda gerçekleştirilecek olan Milli Ağaçlandırma Seferberliği kapsamında Geleceğe Nefes fidan dikim organizasyonu ilçemizde Elmalı yolu üzeri Ulucak susuzu mevkiinde Orman İşletme Şefliği tarafından belirlenen alanda gerçekleştirildi.  Fidan dikme etkinliğinde 6 bin fidan toprakla buluştu.  

 

HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Etkinlik sonrasında konuşma yapan İlçe Kaymakamı Ömer Çimşit, kampanyanın ilk olarak geçen yıl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan himayesinde başlatıldığını hatırlatarak, “Bizler de Korkuteli’nde geleceğe nefes olması adına burada fidanlarımızı toprakla buluşturuyoruz. Bu projenin temel amacı; çevre bilincini artırmak, ağaç ve orman sevgisini aşılamak. Bu sayede gelecek nesillere daha yeşil bir Türkiye bırakmak. Hep birlikte daha yeşil bir Türkiye için çaba sarf edeceğiz. Bu bizim vatandaşlık görevimiz. Katkı sunan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.