SON DAKİKA
Hava Durumu

“Korkuteli Kömür Ocağı” Paneli Yapıldı

“Korkuteli Kömür Ocağı” Paneli dün Antalya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odasında TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Bayram Ali Çeltik moderatörlüğünde gerçekleştirildi. Panelde tarım arazisi olan Dereköy’e yapılacak olan madenin çevreye olan tahribatı konuşuldu

Haber Giriş Tarihi: 09.12.2022 11:03
Haber Güncellenme Tarihi: 09.12.2022 11:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
“Korkuteli Kömür Ocağı” Paneli Yapıldı

Korkuteli Dereköy Yaylasında açılması planlanan kömür ocağına karşı bilgilendirme amaçlı panel düzenlendi. Korkutelili TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Bayram Ali Çeltik’in ev sahipliğinde Antalya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odasında gerçekleştirilen panele; Av. Tuncay Koç, Derya Ünver,  Ali Balcı ve Prof. Dr. Dursun Büyüktaş katıldı. Panelde Kömür Ocağının tarımı, doğayı, suyu dolayısıyla da hayatımızı olumsuz etkileyeceği vurgulandı.

19 İLÇE İÇERİSİNDE KORKUTELİ SU AÇISINDAN EN KÖTÜ DURUMDA

 Jeoloji Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Bayram Ali Çeltik “2100 yılına kadar yağışlar yüzde 20 azalacak, sıcaklık artacak ve topraktaki nem miktarı azalacak. Göller yöresindeyiz. Yaklaşık 50 yıla kadar problem yok ama 60 gölün yarısı kurumuş durumda. Yarısından çok daha fazlası da hacmini kaybetmiş. Antalya tarım turizm kenti, Korkuteli de bir tarım kenti. Havasıyla ve tarımıyla ön plana çıkan aynı zamanda Antalya’nın yaylası. Önümüzdeki dönemde Antalya’nın nüfusu 2 kat artacak. Korkuteli’nin nüfusu da en 2 kat artacağını biz biliyoruz. Şöyle ki kömür yapılacak havzaya bakınca 19 ilçe içerisinde mevcut durumu ön kötüye giden su açısından Korkuteli. Artık barajımız eskisi kadar su tutmuyor. Kaldı ki barajın hacmi büyük olsa da son yıllarda içi kum ve çakıl dolduğundan yeteri kadar su yok” dedi.

MADEN OCAĞININ YAPILMASINI İSTEMİYORUZ

Korkuteli Dereköy Muhtarı Taner Yaşa; “Köyümüzün kayısı vişne, şeftali üretimi çok meşhurdur. Temmuz ayında başlar, Ağustos ayının sonuna kadar devam eder. Ekim ayında dalında şeftali vardır. Kuru tarımda yapılıyor. Biz bu tarım ülkesinde maden ocağının yapılmasını istemiyoruz. Kömür ocağına karşıyız” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.