SON DAKİKA
Hava Durumu

Korkuteli Meclisinden Yollar İçin 40 Milyon Liralık Kredi Onayı

Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek, Korkuteli Belediyesi Mart Ayı Meclis toplantısında 52 mahallenin 2023 yılında yollarının yapılması için meclisten toplamda 40 Milyon Liralık kredi yetkisi aldı.

Haber Giriş Tarihi: 08.03.2023 19:38
Haber Güncellenme Tarihi: 08.03.2023 19:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
Korkuteli Meclisinden Yollar İçin 40 Milyon Liralık Kredi Onayı

Korkuteli Belediye Meclisi geçtiğimiz Salı günü Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek’in başkanlığında toplandı. Mecliste ilgili gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı. Toplantıda en çok merak edilen gündem maddesi ise 52 mahallenin 2023 yılında sathi kaplama ve asfalt çalışmalarında kullanılmak üzere toplamda 40 Milyon Liralık kredi çekilmesi için Başkan İşlek’e yetki verilmesi idi. Mahalle yollarının yapılmasını isteyen muhtarlar adeta meclis salonuna akın etti.

BAŞKAN İŞLEK’E YOLLARIN YAPIMI İÇİN KREDİ YETKİSİ

Toplantıda, “6360 Sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu ile köy statüsünden mahalle statüsüne dönüşen Akyar, Avdan, Bahçeyaka, Bayat, Bayabademleri, Beğiş, Bozova, Büyükköy, Çaykenarı, Çıvgalar, Çomaklı, Çukurca, Dereköy, Duraliler, Esenyurt, Garipçe, Göçerler, Gümüşlü, Güzle, İmecik, İmrahor, Karabayır, Karakuyu, Karataş, Kargalık, Kargın, Kayabaş, Kemerağzı, Kırkpınar, Kızılaliler, Kızılcadağ, Kozağacı, Köseler, Küçükköy, Küçüklü, Leylek, Mamatlar, Manay, Nebiler, Osmankalfalar, Söğütcük, Sülekler, Taşkesiği, Tatköy, Sımandır, Yakaköy, Yazır, Yeleme, Yelten, Yeşiloba, Yeşilyayla ve Yukarı karaman olmak üzere toplam 52 adet mahallede 2023 yılı içerisinde yapılacak sathi kaplama ve asfalt çalışmalarında kullanılmak üzere 25.000.000 TL bitüm, 15 000.000 TL parke taşı alımı yapılması için toplamda 40. 000.000 TL İller Bankasından kredi kullanılmak üzere Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek’e yetki verilmesi” görüşüldü.

OY ÇOKLUĞU İLE GEÇTİ

İlgili maddeye; Milliyetçi Hareket Partisi Grubundan Ömer İşlek, Osman Deviren, Muharrem Akten , Mustafa Kızılsert , Ak Parti Grubundan Ogün Taş, Tülay Yıldız, Saadet Partisi GrubundanYusuf Sarıcalar, Mehmet Manavoğlu, Yüksel Atmaca, İYİ Parti Grubundan  Ayhan Tığrak, Ali Ateş, Cumhuriyet Halk Partisinden Turgut Kara, Bağımsızlardan  Ese Onuk ve Celal Büyükyıldız krediye onay verirken, İlhami Yıldıran ve Lütfü Yapıcı çekimser Süleyman Uğurlu, Ayşegül Pınar, Hatice Demir, Osman Manis ve Nazan Yavuz ret oyu kullandılar. Böylece kredi 14 kişinin evet oyu ile oy çokluğu ile kabul edildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.