SON DAKİKA
Hava Durumu

Korkuteli’nde Amatör Spor Şöleni

Korkuteli Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğünce Amatör Spor Haftası Etkinlikleri kapsamında Şehitler Anıtında sportif aktiviteler düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 06.10.2022 18:50
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2022 18:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
Korkuteli’nde Amatör Spor Şöleni

Amatör spor haftası münasebetiyle düzenlenen programa; “Korkuteli Kaymakamı Sezgin Üçüncü, AK Parti Korkuteli İlçe Başkanı Kemal Sancaktar, Sağlık İlçe Müdürü Dr. Oya Dirican, Tarım İlçe Müdürü Selda Sert, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Ahmet Tunç, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Çeşitli branşlarda hazırlanan spor gösterileriyle devam eden etkinliklerde 7’den 70’e katılımcılar, masa tenisi, satranç, dart, basketbol, voleybol, egzersiz, güreş, bilek güreşi, kick boks, karate, mini futbol dallarında aktivitelerde bulundu.

SAĞLIKLI GELECEĞİN TEMELİ SPORDUR

Amatör Spor Haftasını kutlayan Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Ahmet Tunç, “Amatör Spor Haftası kapsamında planlanan faaliyetler ile farkındalık oluşturularak halkımızın düzenli fiziksel aktivite alışkanlığına özendirilmesi, ilçe spor merkezlerine kayıt yaparak spora başlayan çocukların müsabaka tecrübesi kazanması ve buna yönelik müsabaka düzenlenmesi, başarılı sporcularımızın halkımıza tanıtılması, yeni bireylerin spora kazandırılması, amatör spor branşlarına gerekli desteğin verilmesine ilişkin sosyal sorumluluk duygusunun oluşturulması yoluyla kişi ve kurumların sponsorluk yapmaya teşvik edilerek spora katılımın üst seviyede sağlanması ve ülkemizde topyekun spor bilinci ile kültürünün oluşturulmasıdır. Sağlıklı yaşamanın, kötü alışkanlıklardan uzak durmanın, sağlıklı geleceğin temeli spordur. Atalarımızda da bu vardı. Birçok spor dallarından güreşe kadar spor vardır geçmişimizde. Geçmişimizde çelik gibi bir Türk toplumu vardı. Şuan var olan spor dallarının birçoğu da vardı. Spor yapmamak için mazeret yok, herkes spor yapmalı” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.