SON DAKİKA
Hava Durumu

Korkuteli’nde Gaziler Günü Törenle Kutlandı

Sakarya Meydan Muhaberesi’nin kazanılmasından sonra, 19 Eylül 1921 tarihinde TBMM tarafından Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e “Mareşal” rütbesi ve “Gazi” unvanı verilişinin yıl dönümü olan Gaziler Günü münasebetiyle Korkuteli'nde program düzenlendi. Şehitler Anıtında gerçekleşen Tören, Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla program son buldu.

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2022 16:58
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2022 16:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
Korkuteli’nde Gaziler Günü Törenle Kutlandı

ATA’NIN HUZURUNA ÇELENK SUNULDU

Gaziler günü tüm yurtta olduğu gibi Korkuteli ilçesinde de kutlandı. İlk olarak Şehitlik Anıtı’na çelenk sunumu gerçekleştirildi. Törene Korkuteli Kaymakamı Sezgin Üçüncü, Belediye Başkanı Ömer Niyazi İşlek, Korkuteli’nde bulunan gaziler, şehit yakınları, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.Şehitlik Anıtına İlçe Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı çelengi sunumu sonrası, saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Çoban yaptı.

ŞEHİT YADA GAZİ OLMAK KADAR GÜZEL BİR KAVRAM OLAMAZ

Çoban, “Şehitlerimiz ve gazilerimiz, milletimizin asırlarca dimdik ayakta durmasının yegane dayanağıdır ve bu asla unutulmamalıdır. Vefanın, sadakatin, millet ve vatan sevgisinin temsilcileri olan gazilerimizin haklarını ödemek asla mümkün değildir. Bu itibarla Türk Milletinin bağımsız ve birlikte yaşaması için gösterilen üstün mücadeleyi sulandırarak, şehit ve gazilerimizin aziz hatıralarını incitmeye çalışmak hiç kimsenin hakkı ve haddi olmayacaktır, olmamalıdır. Bizim için vatan savunmasında şehit yada gazi olmak kadar güzel bir kavram olamaz. Şehit nurlanmış, gazi onurlanmış askerdir” ifadelerini kullandı. Törende günün anlamına ilişkin öğrenciler şiirler okudu.Çelenk ve anma töreninin ardından Korkuteli Kaymakamı Sezgin Üçüncü, Korkuteli Belediye Başkanı Ömer Niyazi İşlek ve protokol üyeleri, gaziler ile yakından ilgilenerek sohbet ettiler.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.