SON DAKİKA
Hava Durumu

Korkuteli’nde Karne Sevinci

Korkuteli’nde 62 okulda eğitim gören 9 bin 462 öğrenci, törenle karnelerini aldı.

Haber Giriş Tarihi: 20.01.2023 18:38
Haber Güncellenme Tarihi: 20.01.2023 18:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
Korkuteli’nde Karne Sevinci

Korkuteli’nde, 2022-2023 eğitim ve öğretim yılının ilk döneminin sona ermesiyle 9 bin 462 öğrenci karne aldı. Korkuteli Alaeddin İlkokulu ve Ortaokulu ve İmrahor İstiklal İlkokulumuz ve Ortaokulunda düzenlenen karne töreninde, Kaymakam Sezgin Üçüncü, Belediye Başkanı Ömer Niyazi İşlek, ilçe Eğitim Müdürü Akif Tak ve protokol üyeleri öğrencilere karnelerini dağıttı.

Öğrencilerle sıraya oturup sohbet eden Kaymakam Sezgin Üçüncü, “Bütün öğrenci ve öğretmenlerimize güzel bir tatil dönemi geçirmesini diliyorum. Hazır şekilde ikinci yarıya gelsinler. Tüm çocuklarımızdan tatilde sadece kitap okumalarını bekliyorum. Ara tatilde öğrencilerimize karnenin yanında kitap hediye ettik. Çocuklarımıza iyi bir tatil diliyorum. Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizin 15 günlük tatilleri güzel geçer” dedi.

İlçe genelinde bin 62 okulda, 9 bin 462 öğrenci karne aldı. Öğrencilerle birlikte 859 öğretmen de tatile girdi. Korkuteli İlçe Milli Eğitim Müdürü Akif Tak ’ta yarıyıl tatili ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Tak, “Kıymetli Meslektaşlarım, Sevgili Öğrencilerimiz ve Değerli Velilerimiz,2022-2023 eğitim-öğretim yılının 1. dönemini bugün tamamlamış bulunuyoruz. Öğrencilerimizin karne sevincini paylaşıyor, geleceğimiz olan evlatlarımızı hayata hazırlayan öğretmen ve velilerimize teşekkür ediyorum.Değerli öğretmen arkadaşlarım, çocuklarımızı günümüzün ihtiyaçları doğrultusunda, çağımızın ve geleceğin becerileri ile donanmış bir şekilde hazırlarken sizlere ve idarecilerimize büyük fedakârlıklar ve sorumluluklar düşmektedir. Bu sorumlulukları ilçemizde en güzel şekilde yerine getiriyorsunuz. Bu yüzden sizlere çok şey borçluyuz.

Sevgili öğrencilerimiz, bir dönem boyunca göstermiş olduğunuz tüm gayretlerin sonucunu bugün aldınız. Ülkemiz için ortaya konan hedefleri gerçeğe dönüştürme çabamızda en büyük güç kaynağımız sizlersiniz. Sizler, notlarınız ne olursa olsun, umudunuzu kaybetmeden yarıyıl tatilinizi bir fırsata çevirebilirsiniz. Bu fırsatı en iyi şekilde değerlendiriniz. Sizlerden ricam, tatilinizi değerlendirirken kitap okumayı ihmal etmemenizdir. Değerli velilerimiz, çocuklarımızın karnelerinde yer alan sayısal değerler onların karşılığı değil, okulda öğrendikleri bilgi ve davranışları ne derece özümsediklerinin göstergesidir. Karnelerini alan öğrencilerimiz için sizlerden beklentimiz, yavrularınızı karnelerine bakmadan önce kucaklamanızdır çünkü hiçbir çocuğumuzun değeri ve önemi sayılarla ölçülemez. Bu tatil, evlatlarımız için hayata dair yeni tecrübeler edinmek, kendini tanımak ve akranlarıyla kaliteli zaman geçirmek adına bir fırsattır.  Sözlerimi tamamlarken öğretmenlerimize ve öğrencilerimize bir dönem boyunca göstermiş oldukları üstün gayret ve çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi sabırsızlıkla en kısa zamanda okullarımızda görmeyi bekliyor, hepinize iyi tatiller diliyorum.” Dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.