SON DAKİKA
Hava Durumu

Korkuteli’nde kırsal kalkınma destekleri anlatıldı

Korkuteli Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğünce Korkuteli Belediyesi Meclis Toplantı Salonunda Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklemesi- Makine Ekipman başvuruları tanıtım toplantısı yapıldı. Toplantıya üreticiler yoğun ilgi gösterdi. Toplantıya katılan çiftçilere, devlet hibe destekleri anlatılarak, çiftçilerin nasıl bir yol izlemeleri konusunda bilgiler verildi.

Haber Giriş Tarihi: 22.12.2022 19:17
Haber Güncellenme Tarihi: 22.12.2022 19:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
Korkuteli’nde kırsal kalkınma destekleri anlatıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı, Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi - Makine Ekipman Desteklemesi 2022-2023 Başvuru Dönemi Uygulama Esasları konulu toplantı Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü personeli Ziraat Mühendisi Ercan Soydinç tarafından üreticilere anlatıldı. Toplantıya; Korkuteli Tarım ve Orman İlçe Müdürü Selda Sert, muhtarlar ve çiftçiler katıldı.

BAŞVURU ŞARTLARI ANLATILDI

Toplantıda yapılan açıklamada; “Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların ve Kırsal Ekonomik Altyapı Yatırımlarının Desteklenmesine dair yayınlanan düzenleme kapsamında yapılacak makina desteğine başvurular alınmaya başladı ve 20 Ocak 2023 tarihine kadar alınacak. Başvuru Sahiplerinde Aranacak Özellikler: Başvuruları çiftçiler, gerçek ve tüzel kişiler tarafından yapılır. Bir kişi sadece bir makineye başvuru yapabilir. Makine Ekipman başvurusunda bulunacak gerçek ve tüzel kişilerin son başvuru tarihinden önce en az bir yıldır Bakanlık kayıt sistemlerinden birisine kayıtlı olması gerekmektedir.

ESAS PROJE TUTARI ÜST SINIRI 500 BİN TL

Çiftçi, gerçek ve tüzel kişi haricindekiler ve kamu görevlileri hibe başvurusunda bulunamazlar.

Makine Ekipman başvurularında hibeye esas proje tutarı üst sınırı 500 bin TL’dir. Alt sınır 5 Bin TL’dir. Başvuruların kabul edilmesi halinde; hibeye esas proje tutarı üst limitinin yüzde 50’sine hibe verilir. Başvuru sahipleri hibeye esas makine-ekipman alım tutarının %50’si oranındaki katkı payını ve toplam makine-ekipman alım tutarına ait Katma Değer Vergisi (KDV)’nin tamamını kendi öz kaynaklarından temin etmekle yükümlüdür” denildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.