SON DAKİKA
Hava Durumu

Korkuteli’nde üreticiye Sertifikalı Buğday tohumu dağıtıldı

Korkuteli’nde Çiftçiye 66 ton 2640 çuval sertifikalı buğday tohumluğu dağıtıldı Tarım ve Orman Bakanlığı, Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğünce "Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi" (TAKEP) kapsamında, Korkuteli’ndeki üreticilere 66 ton 2640 çuval sertifikalı buğday tohumluğu dağıtımı gerçekleşti.

Haber Giriş Tarihi: 18.11.2022 12:25
Haber Güncellenme Tarihi: 18.11.2022 12:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
Korkuteli’nde üreticiye Sertifikalı Buğday tohumu dağıtıldı

Korkuteli Tarım ve Orman İlçe Müdürü Selda Sert üreticilere dağıtılan sertifikalı buğday tohumluluğu ile ilgili; “%75 devlet destekli, %25 üretici katkılı olarak proje gerçekleşti.

2022 YILINDA TOPLAM 116 TON SERTİFİKALI BUĞDAY TOHUM

2022 yılında toplam %75 hibeli 116 ton sertifikalı buğday tohumunu üreticilerimize teslim ettik. Tarım ve Orman Bakanlığı, Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğünce  "Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi"  (TAKEP)  kapsamında üreticilerimize sertifikalı "Bayraktar 2000" tohumlarımızı teslim ettik, Bu tohum çeşidi bölgemiz için uygun bir çeşit, soğuğa ve kurağa dayanıklı, domuz zararına karşı kılçıklı, kardeşlenme kapasitesi yüksek bir çeşit, üreticilerimize hayırlı uğurlu bereketli olsun.” Dedi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.