SON DAKİKA
Hava Durumu

Korkuteli OSB ve GES Projesi bugün yeniden görüşülecek

Korkuteli Belediyesi yeni yılın ilk toplantısını geçtiğimiz Salı günü gerçekleştirdi. Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek’in başkanlığında toplanan mecliste Korkuteli OSB’de belediye adına pay sahibi olmak ve işlemlerini yürütmesi için Başkan İşlek’e yetki verilmesi ile GES Projesinin Belediye Şirketi ANTKOR tarafından yürütülmesi hususunda işlemleri yapması için Başkan İşlek’e yetki verilmesi görüşüldü.

Haber Giriş Tarihi: 06.01.2023 10:10
Haber Güncellenme Tarihi: 06.01.2023 10:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
Korkuteli OSB ve GES Projesi bugün yeniden görüşülecek

OY BİRLİĞİ İLE ARA KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ

Gündemin 21’in maddesinde yer alan; “Korkuteli İlçemiz sınırları içerisinde kurulacak olan Korkuteli Organize Sanayi Bölgesi'nde Korkuteli Belediye Başkanlığı adına pay sahibi olmak ve yapılacak olan iş ve işlemlerin yürütülmesi amacıyla Belediye Başkanına yetki verilmesi hususunun Belediye Meclisinde görüşülerek karara bağlanması hususunda; Başkanlık Makamının 29/12/2022 tarih ve 629/9361 sayılı yazısının görüşülmesi.” Maddesinde grup sözcüleri görüşlerini dile getirdi. Ardından oy birliği ile Cuma günü karara bağlanmak üzere ara komisyona havale edildi.

DEVAM MECLİSİ YARIN TOPLANACAK

Gündemin 22’inci maddesinde yer alan; “ Antalya ili Korkuteli ilçesi Alaaddin Mahallesi 514 ada 1 parsel ve 515 ada 1 parselde yapılması planlanan güneş enerjisine dayalı enerji pretim tesisi (GES) yapımı için Antalya Valiliği Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Milli Emlak Dairesi Başkanlığı Falez Emlak Müdürlüğü' nün yazısı ekte yer almaktadır. Belediyemiz mülkiyetinde veya hüküm ve tasarrufunda bulunan taşınmazlar konusunda 5393 sayılı Belediye Kanununun 18. maddesi kapsamında, Belediye meclislerine yetki verilmiştir. Söz konusu Kanun hükmüne dayanılarak güneş enerji santrali yapımı işlemine başlanılması, mevzuata uygun sonuçlandırılması ve söz konusu işlemlerin hissesinin tamamı Belediyemize ait olan Antkor İnşaat A.Ş.'ce yürütülmesi hususunda Belediye Başkanına yetki verilmesi için karar alınmak üzere Belediye Meclisinde görüşülerek karara bağlanması hususunda; Emlak ve İstimlak Müdürlüğünün 29/12/2022 tarih ve 455 sayılı yazısının görüşülmesi.” Maddesi de oy birliği ile ara komisyona havale edildi. Ocak ayı devam meclisi Cuma günü saat:14.30’da toplanacak.  

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.