SON DAKİKA
Hava Durumu

“Korkuteli su kaynaklarını daha dikkatli kullanmalı”

Dün sabah saatlerinde basın açıklaması yapan Büyükşehir Korkuteli İlçe Koordinatörü Mahmut Bilgiç “Korkuteli yeraltı kaynaklarını tüketmek üzere su kullanımına dikkat etmeliyiz” dedi

Haber Giriş Tarihi: 22.11.2016 08:43
Haber Güncellenme Tarihi: 22.11.2016 08:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
 “Korkuteli su kaynaklarını daha dikkatli kullanmalı”

Son yılların en kurak dönemlerinden birini yaşayan Korkuteli’nde yaz dönemindeki kuraklık yerini sonbahar kuraklığına bıraktı.  Bu kuraklıktan en az seviyede etkilenmek için,  Korkuteli merkeze içme suyu şebekesinin desteklenmesi amacı ile 2500 ton kapasiteli yeni su deposu yapılması için ihalenin yapıldığını belirten, Büyükşehir Belediyesi Korkuteli Koordinatörü Mahmut Bilgiç su deposunun yapımına 10 gün içinde başlanacağını ifade etti.

“ Yazın günlük su tüketimi 1700 tonu buluyor”

Korkuteli’nde ki su kaynakları hakkında açıklamalarda bulunan Bilgiç “ İlçemizde yazın su tüketimi 1700 tonu buluyor. Yazın içme suyuna takviye amaçlı 8 sondaj daha çalışıyor. Kışın bu oran 3/1 e düşüyor ancak Korkuteli su kaynakları alarm veriyor. Kuraklığında etkisi ile yeraltı kaynakları yetersiz kalıyor vatandaşlarımız ve özellikle esnafımız su kullanımına dikkat etmeli. Mesela sabahları esnafımız dükkan önünü yıkıyor. Eğer zorunlu değilse toz çamur yoksa bu konuda duyarlı olmalarını rica ediyoruz. Böyle giderse Korkuteli su ihtiyacını karşılayamayacak. Dikkatli ve duyarlı olmalıyız” Şeklinde konuştu. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.