SON DAKİKA
Hava Durumu

Korkuteli Tarımdan doğal gübre tanıtımı

Korkuteli’nde tarım alanında hizmet vermekte olan Korkuteli Tarım geçtiğimiz günlerde bir ilki gerçekleştirdi. Yaklaşık 180 çiftçiyi Hexaferm Doğal Gübre ile tanıştırdı.

Haber Giriş Tarihi: 02.11.2017 12:59
Haber Güncellenme Tarihi: 02.11.2017 12:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
Korkuteli Tarımdan doğal gübre tanıtımı

Kimyasal gübreler toprağı kirletip verimi düşürdüğü için organik toprağa zarar vermeyen verimi arttıran gübre kullanımına teşvikte artıyor. Korkuteli’nde tarım alnında çiftçilere hizmet veren Korkuteli Tarım’da geçtiğimiz günlerde çiftçilerle bir tanıtım toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda 180 çiftçiye Hexaferm Organik gübre tanıtıldı, organik gübre kullanımının önemi ve verime olan katkısı anlatıldı. Korkuteli Tarım ziraat Mühendisi Emre Deniz “ Hexaferm organomineral gübre markası içeriğindeki organik madde ve hümik fülvik asitler ile toprağın yapısını iyileştiriyor.” Dedi.  

“Organik gübre ürün verimliliğini arttırıyor”

Emre Deniz “Toprağa bağlı mineralleri çözdüğü gibi, topraktaki elementleri de dengeliyor. Türkiye ve dünya topraklarının ıslahı çok önemli. Kimyasal gübrelerin toprağa olan zararı herke tarafından biliniyor üstelik organik gübre kullanımı sayın cumhurbaşkanı tarafından da desteleniyor. Organik gübre kullanımı ürün verimliliği açısından da çok önemli. Biz de Korkuteli Tarım olarak Hexaferm firması yetkilileri ile birlikte ilçemizden 180 çiftçiye bilgilendirme toplantısı yaptık. Geleceği düşünen, geleceğe yatırım yapan çiftçiler için organik gübre kullanımı çok önemli. Toplantı sırasında da sık sık vurgusu da yapıldı.” Dedi. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.