SON DAKİKA
Hava Durumu

Korkuteli Türkiye’nin yaylası olacak

Korkuteli Belediyesi tarafınca Hayırsever Sultan Yalçın Turgut ve Uğur Turgut’un desteği ile hayata geçirilen Antalya’nın en büyük Trafik Eğitim Merkezi dün saat:12.00’de tören ile açıldı. Açılışta konuşan Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek; “Korkuteli şuan Antalya’nın yaylası gibi görünse de çok kısa zaman içerisinde inşallah hepimiz buna şahit olacağız Türkiye’nin yaylası olacak.” Dedi.

Haber Giriş Tarihi: 29.12.2022 19:13
Haber Güncellenme Tarihi: 29.12.2022 19:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
Korkuteli Türkiye’nin yaylası olacak

ANTALYA’NIN EN BÜYÜĞÜ

Korkuteli’nde  çocukların trafik eğitimi alması ve bilinçli birer birey olmaları için yapılan Sultan Yalçın Turgut ve Uğur Turgut Trafik Eğitim Merkezi dün dualar ile açıldı. Hayırsever Sultan Yalçın Turgut ve Uğur Turgut tarafından yapımı üstlenilen Trafik Eğitim Merkezi Uzunoluk Mahalleri 1421 Sokak (Eski Pazar Yeri Alanı)  Korkuteli Antalya adresinde dün itibariyle hizmet vermeye başladı.

KATILIM YOĞUN OLDU

Açılışa; Korkuteli Kaymakamı Sezgin Üçüncü, Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay İlker Özcan, İlçe Emniyet Müdürü Tuncay Demirel, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Vedat Kılınç, Hayırsever Yaşar Yalçın, Hayırsever Sultan Yalçın Turgut - Uğur Turgut, siyasi parti ilçe başkanları, oda başkanları, STK temsilcileri, meclis üyeleri, muhtarlar, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

UMARIM KAZA ORANLARI AŞAĞIYA ÇEKİLİR

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan açılış töreninde ilk konuşmayı hayırseverler yaptı. Hayırsever Sultan Yalçın Turgut ve Uğur Turgut’ta yaptıkları konuşmada; “Bu değerli günümüzde bize eşlik ettiğiniz için teşekkür ederiz. Bir araştırma yaptım sadece geçen yıl ülkemizde 1.2 milyon trafik kazası yaşanmış ve bunun %80’i şehir içinde yaşanmış.  6 bin vatandaşımız hayatını kaybetmiş. Buranın önemini anlamamız için bu rakamları söyledim. Umarım bu yaptığımız yer ile bu rakamları biraz olsun aşağıya çekebiliriz.” Diye konuştu.  

MERKEZ 6500 DÖNÜMÜN ÜZERİNE YAPILDI

Hayırseverlerin ardından Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek Trafik Eğitim Merkezinin yapılmasında emeği geçenlere tek tek teşekkür ederek; “Sayın Kaymakamım, Değerli Protokol ve Kıymetli Korkuteliler hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum. 2020 yılı 7.ay da Uzunoluk muhtarı ile beraber bu bölgeyi gezdiğimizde bu bölgeye bir park yapalım diye kendisi belirtmişti. Sonra parkın her yere yapılacağını düşündük burası büyük bir alan 6500 dönümün üzerinde biz burayı gece gündüz işler aynı zamanda çocuklarımızın geleceği için trafik eğitim merkezi yapmaya karar verdik.

32 GÜN İÇİNDE TAMAMLANDI

Antalya’nın en büyük en modern trafik eğitim merkezini 32 gün içinde tamamladık. Bu yolculukta hayırseverlerimiz başta olmak üzere başkan yardımcılarıma çok teşekkür ediyorum. 32 gün boyunca gece gündüz durmadan çalışan bu eseri meydana getiren park bahçeler müdürümüze ve tüm personeline teşekkür ediyorum. Çocuklar burada trafik eğitimi yanı sıra Cumhur eli personeli ile birlikte trafikte meydana gelen kazalardaki acil yapılması gereken ilkyardım eğitimlerini de alacaklar. Bu pazartesi itibari ile ilkokul 1. Sınıftan başlayarak orta son sınıfa kadar ki yaş grubundaki trafikle ilgili her türlü eğitimi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma tarafından profesyonel olarak verecektir.” Dedi.

BİZ ENLERİN VE İLKLERİN BELEDİYESİ OLMAK ZORUNDAYIZ

Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek konuşmasında ayrıca; “Korkuteli normal bir ilçe değildir. Korkuteli şuan Antalya’nın yaylası gibi görünse de çok kısa zaman içerisinde inşallah hepimiz buna şahit olacağız Türkiye’nin yaylası olacak. Dolayısıyla Türkiye’nin yaylası olması olarak yola çıktığımızda altyapısından, üst yapısına, projelerinden hepsinin başında iki kelimeden bir tanesi olmak zorunda. Bir en olması lazım dolayısıyla yaptığımız projeler ya en büyük olacak, en modern, en kaliteli olacak yada ilk olması lazım. İlk defa yapılmış olması lazım. Biz enlerin ve ilklerin belediyesi olmak zorundayız ki geleceğimizin en büyük mirasçıları çocuklarımız ve gençlerimiz bu enlerin içinde gurur duyarak onur duyarak yaşamaları bizim en büyük hedefimiz. Dolayısıyla en büyüğüne hoş geldiniz.” Dedi.

ÖĞRENCİLERE TRAFİK EĞİTİMİ VERİLDİ

Başkan İşlek’in ardından Korkuteli Kaymakamı Sezgin Üçüncü trafik eğitiminin önemine değinen bir konuşmaya yaparak öğrencilere temel trafik eğitimi ile ilgili kısa bilgiler verdi.  Protokol konuşmalarının ardından İlçe Müftüsü Mustafa Kızmaz’ın yaptığı duaların ardından protokol üyeleri açılış kurdelesini kesti. Açılışın ardından Korkuteli Belediye Başkanı eğitim merkezini misafirlere gezdirerek bilgi verdi. Antalya İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler çocuklara trafikle ilgili bilgi vererek çeşitli gösteriler sundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.